Pensii şi alocaţii decente, nu pensii speciale şi subvenţii pentru partidele politice

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
pensii pensionar

O bună parte din bătrânii acestei ţări sunt ţinuţi în condiţii mizere de politicienii care au devalizat România în ultimii 30 de ani. Partidele perindate prin parlament au oferit pensii speciale pentru politicieni şi alte instituţii cheie aservite, precum curtea constituţională, şi subvenţii pentru partidele politice, în timp ce mulţi români trăiesc cu mai puţin de 500 de lei pe lună.

Preşedintele liberalilor a refuzat să aprobe un proiect de lege prin care se dublau alocaţiile pentru copii. Era vorba despre o creştere de la banala sumă de 150 de lei pe lună până la 300 de lei pe lună. Şi în aceste condiţii creşterea era una formală şi nu venea să repare nimic deoarece o alocaţie decentă care să arate susţinerea statului pentru români şi copiii lor ar fi fost de cel puţin 1  000 de lei.

De asemenea o bună parte din bătrânii României trăiesc într-o sărăcie lucie, cu o pensie mai mică de 500 de lei. În acest timp politicienii şi alte structuri aservite au primit pensii speciale ce au ajuns şi la zeci de mii de euro.

Aceeaşi politicieni ipocriţi au aplicat constant creşteri în valoare procentuală ale pensiilor, fapt care a mărit şi mai mult inechitatea socială. O pensie specială indexată cu 10% face uneori cât zeci de pensii normale. 

În fapt creşterea corectă şi echitabilă ar fi fost prin creşteri în valoare fixă pentru toţi românii. O creştere cu 500 de lei la cei cu pensia mică ar fi însemnat dublarea pensiei, o creştere cu 500 de lei la o pensie mare ar fi corectat din inechitatea socială provocată de actualele partide parlamentare.

Spun politicienii că nu sunt bani pentru aceste creşteri pe care ei le văd ca şi nişte pomeni sociale. Să trăieşti decent într-o Europă bogată trebuie să fie o realitate, nu un slogan politic.

Dar politicienii mint, deoarece bani sunt. Am să redau mai jos doar o parte din măsurile ce se pot aplica şi care ar putea aduce bani pentru pensii şi alocaţii decente.

În primul rând România trebuie să ceară coeziune europeană deoarece furnizăm forţă de muncă şi atunci este nevoie de susţinere.

Apoi se pot aplica măsuri interne cum ar fi tăierea subvenţiilor partidelor politice, care trebuie să fie în stare să se autofinanţeze din donaţii.

Pensiile speciale trebuie să fie impozitate şi banii să se ducă în creşterea pensiilor normale. Indemnizaţiile politicienilor trebuie să fie tăiate iar salariile colosale ale parlamentarilor trebuie să fie reduse într-o limită decentă. Reducerea numărului de parlamentari va aduce de asemenea noi bani la buget pentru pensii şi alocaţii decente.

Deci soluţii sunt şi am prezentat doar o parte din ele. Dacă mai confiscăm şi averile nedovedite ale politicienilor atunci ne putem permite poate chiar mai multe. În realitate însă aceleaşi partide se rotesc la putere, chiar dacă din când în când îşi schimbă denumirea.

Aceste partide nu sunt interesate de viitorul României ci doar de asigurarea unei bunăstări necinstite către cei care le conduc şi cei care îi servesc.

Pe 6 decembrie românii sunt chemaţi din nou să voteze. Vom continua să facem aceleaşi greşeli sau se vor trezi românii?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite