Stiri despre viitor

  314 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Minţile sclipitoare îşi caută viitorul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Minţile sclipitoare îşi caută viitorul

  Mai mulţi elevi de gimnaziu ştiu deja la ce liceu vor să înveţe, îşi doresc să-şi continue studiile în afara ţării şi vorbesc cu dezinvoltură despre pasiuni. Peste 40 de copii cu abilităţi înalte din sectorul 6 sunt stimulaţi prin cursuri creative la Şcoala de Excelenţă. Proiectul este însă în pericol din cauza slabei finanţări.

 • Generaţia copiilor ţinuţi în puf
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Generaţia copiilor ţinuţi în puf

  Adolescenţii sunt îngrijoraţi de viitorul care-i aşteaptă pentru că părinţii se implică prea mult în viaţa lor.

 • Tânăr implicat, viitor asigurat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tânăr implicat, viitor asigurat

  Dan Gîlea a descoperit bucuria de a se face util prin voluntariat încă din clasa a VII-a. Băiatul este elev în clasa a XII-a la Liceul Naţional Ghorghe Roşca Codreanu din Bârlad şi bursier al Fundaţiei Dinu Patriciu.

 • Muzica uşoară românească: trecut sau viitor?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muzica uşoară românească: trecut sau viitor?

  Artiştii care umpleau sălile în „Epoca de Aur“ sunt încrezători că ritmurile care i-au consacrat vor rezista peste timp. „Adevărul“ a întrebat două vedete din epoci diferite despre supravieţuirea muzicii uşoare în concurenţa cu noua generaţie.

 • Viitorul economiei, stabilit la Davos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viitorul economiei, stabilit la Davos

  Şefi de stat, bancheri, guvernatori de bănci centrale şi directori de companii se întâlnesc, începând de astăzi, la Forumul Economic Mondial de la Davos. Oficialii care participă anual la întâlnirile care au loc timp de o săptămână îşi coordonează strategiile şi iau hotărâri care modelează economia globală.

 • Instrumentele de business ale viitorului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Instrumentele de business ale viitorului

  Companiile din întreaga lume îşi îndreaptă tot mai mult atenţia şi investiţiile către mediul online, pentru că acolo s-au mutat potenţialii clienţi. Fenomenul începe să ia amploare şi în România. Câţiva români care şi-au făcut ucenicia pe blogurile personale sunt acum plătiţi să „stea“ pe internet. Ei sunt angajaţi să administreze imaginea companiilor în mediul online.

 • Giganţii energetici, gata abia la anul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Giganţii energetici, gata abia la anul

  Cele două noi companii energetice nu mai pot fi înfiinţate în această lună, aşa cum și-a planificat Ministerul Economiei. Fondul Proprietatea şi mai multe sindicate au blocat în instanţă crearea celor doi giganţi, iar termenele sunt abia anul viitor.

 • Sprijin pentru copiii născuţi în sărăcie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sprijin pentru copiii născuţi în sărăcie

  Sărăcia e necruţătoare cu perspectivele copiilor din familii care nu-şi permit să-i dea la şcoală. Câteva organizaţii neguvernamentale oferă soluţii pentru cei mai ambiţioşi dintre ei. Sprijinul financiar şi cel emoţional pot transforma în „prinţi“ copiii care au avut ghinionul să se nască „cerşetori“.

 • VIDEO Robo-colegii viitorului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Robo-colegii viitorului

  O combinaţie între cuptorul cu microunde, maşina de spălat şi telefonul mobil. Aşa arată maşinăriile disponibile în curând pentru acasă sau la birou. Folosiţi până acum în operaţiunile militare şi în spitale, roboţii mobili încep să fie luaţi „în probe“ de companii care cred în potenţialul lor.

 • Viitorul Seria 6 la Mondial de l’Automobile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viitorul Seria 6 la Mondial de l’Automobile

  Expoziţia auto franceză de la începutul lunii viitoare va prezenta un show car ce prefigurează viitorul coupe de la BMW. Înlocuitorul actualului Seria 6 va apărea pe piaţă în formulă finală la jumătatea anului viitor, baza sa tehnologică fiind preluată de la Seria 5.

 • Skylon, avionul pentru turism pe orbita Pământului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Skylon, avionul pentru turism pe orbita Pământului

  Oamenii de ştiinţă britanici promit că, în zece ani, revoluţionarul aparat de zbor spaţial va putea decola de pe orice aeroport. Construcţia avionului spaţial Skylon va costa 840 de milioane de euro, iar la bordul său vor putea călători 24 de pasageri.

 • Peste 5 ani,ne vom vaccina cu ajutorul unui plasture
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peste 5 ani,ne vom vaccina cu ajutorul unui plasture

   Se estimează că în anul 2015, va exista posibilitatea de a face vaccinul antigripal prin simpla aplicare a unui plasture, ce se va absorbi în piele fără să simţim niciun fel de durere.

 • Ce se poate trata cu celule stem adulte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce se poate trata cu celule stem adulte

  Recoltate din ţesutul adipos sau din pulpa dinţilor, celulele stem mezenchimale reprezintă viitorul medicinei regenerative. Specialiştii spun că, până în prezent, implantul cu acest tip de celule stem a fost folosit cu succes pentru refacerea unor defecte osoase, în caz de infarct şi în tratarea bolii Parkinson.

 • VIDEO TED, clubul unde se „coace“ viitorul lumii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO TED, clubul unde se „coace“ viitorul lumii

  Elite intelectuale, financiare, artistice, dar mai ales ale tehnologiei de ultimă oră se reunesc periodic pentru a-şi expune ideile inovatoare şi pentru a găsi soluţii la problemele actuale ale omenirii. Intrarea la o serie de conferinţe ale clubului costă 6.000 de dolari. Chiar şi aşa, cei care doresc să participe trebuie să trimită o scrisoare de motivaţie.

 • Doina Melinte: „Cu o viaţă dezordonată nu poţi avea rezultate“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doina Melinte: „Cu o viaţă dezordonată nu poţi avea rezultate“

  Şefa sportului românesc pledează pentru pregătirea centralizată şi ştiinţifică a atleţilor, avertizând că altfel ne aşteaptă un viitor sumbru. Universiada de la Bucureşti, din 1981, a fost competiţia la care s-a afirmat mai întâi Doina Melinte. Trei ani mai târziu, la Los Angeles, atleta avea să devină campioană olimpică în aceeaşi probă de 800 de metri, performanţa aceasta fiind dublată de „argintul“ de la 1.500 d

 • Ieşirea din deşert
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ieşirea din deşert

  Cu o fiscalitate enormă, cu tradiţia noastră administrativă de sorginte nord-europeană, dar pervers balcanizată, şi, totodată, cu obiceiurile verilor noştri mediteraneeni o să ne ocolească toţi ca pe un deşert de nelocuit.

 • Celulele stem, şansa pentru un viitor mai sigur
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Celulele stem, şansa pentru un viitor mai sigur

  Medicina a ajuns în punctul în care, prin intermediul celulelor stem, ne dă posibilitatea de a ne asigura viitorul din punct de vedere medical. Află cum se recoltează aceste celule şi cum pot fi de folos, în egală măsură, şi unui copil, dar şi unui adult.

 • Noua bancnotă 3D de 100 $, în luptă cu dolarii falşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noua bancnotă 3D de 100 $, în luptă cu dolarii falşi

  Din februarie anul viitor va intra în circulaţie bancnota ce încorporează elemente de securitate de înaltă tehnologie. Scopul noului „Benjamin“ este de a combate falsurile, şi mai ales „superbancnota“ despre care se crede că ar fi fabricată în Coreea de Nord.

 • VIDEO Tehnologia 3D cucereşte publicul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Tehnologia 3D cucereşte publicul

  Căutând să atragă clienţii, companiile hi-tech se întrec să scoată pe piaţă tot mai multe produse care promit să transforme oamenii din simpli spectatori în participanţi la acţiune. Mania 3D a pus stăpânire pe lumea tehnicii. Filme, jocuri, cărţi, aparate foto şi laptopuri - toate se bazează pe acest efect.