Elevă şantajată de un coleg cu o poză indecentă. Suma ridicolă pentru care trei adolescenţi şi-au pus în pericol viitorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Un elev din Bârlad s-a gândit să facă rost de bani şantajându-şi o colegă cu o poză în care o tânără care semăna cu ea apărea dezbrăcată. Băiatul a atras în „afacere” alţi doi elevi, dar totul s-a sfârşit la Poliţie deoarece elevii au fost prinşi în flagrant când primeau banii de la fată.

Judecătoria Bârlad i-a condamnat în 20 iulie pe trei adolescenţi, elevi în oraşul din Vaslui, la măsura educativă a asistării zilnice pentru patru luni, respectiv măsura supravegherii pentru trei luni pentru comiterea infracţiunii de şantaj, respectiv complicitate la şantaj. Decizia instanţei nu este definitivă.

Povestea cu iz penal a început pe 24.02.2022, când unul dintre adolescenţii condamnaţi şi-a creat un cont fals pe Facebook şi a contactat o adolescentă pe care o cunoştea. I-a transmis o poză în care apare o fată dezbrăcată şi i-a cerut 300 de lei ca să nu o distribuie colegilor săi de liceu şi apoi pe internet.

Iniţial, adolescenta a refuzat să îi dea vreo sumă de bani, susţinând că nu este ea în acea poză, dar apoi a acceptat să îi dea elevului 150 de lei, cu promisiunea că va şterge poza.

Ca să nu fie recunoscut, băiatul a contactat doi amici, elevi şi ei, cărora le-a povestit ce vrea să facă şi le-a cerut să se întâlnească cu fata ca să ridice banii, urmând ca fiecare să primească câte 50 de lei.

„Inculpatul le-a adus la cunoştinţă inculpaţilor faptul că a făcut rost de nişte poze în care persoana vătămată apare dezbrăcată, că şi-a făcut un cont fals pe Facebook, după care a luat legătura cu persoana vătămată solicitându-i suma de 150 lei pentru ca fotografiile să nu fie distribuite pe reţelele de socializare, persoana vătămată fiind de acord să plătească suma de bani solicitată”, au stabilit anchetatorii.

Prinşi în flagrant

Ce nu ştiau elevii este că adolescenta vorbise cu părinţii, iar aceştia au anunţat Poliţia. Ulterior, oamenii legii au înscris cu un creion fluorescent cuvântul „şantaj” pe bancnotele pe care fata urma să le dea adolescenţilor.

„În momentul în care persoana vătămată a ajuns la banca unde se aflau inculpaţii, inculpatul… i-a arătat persoanei vătămate fotografia. La solicitarea persoanei vătămate, inculpatul… a şters din telefonul său fotografia în care apărea persoana dezbrăcată, după care i-a înmânat suma de 150 lei, sumă constituită din două bancnote, una de 100 lei şi una de 50 lei”, se menţionează în rechizitoriu.

După ce elevii au primit banii, au fost ridicaţi de poliţişti. Toţi şi-au recunoscut faptele atât în faza de urmărire penală, cât şi în faţa judecătorilor.

„Coroborând toate elementele referitoare la circumstanţele comiterii faptelor şi la persoana fiecărui inculpat şi având în vedere şi concluziile referatelor de evaluare întocmite de Serviciul de Probaţiune, prin care se recomandă pentru cei trei inculpaţi măsuri educative neprivative de libertate, instanţa va stabili pentru fiecare inculpat o astfel de măsură, necesară şi suficientă, în opinia instanţei, pentru atingerea scopului şi îndeplinirea funcţiilor măsurilor educative”, este concluzia instanţei.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cine este băcăuanul acuzat de moartea a 39 de migranţi vietnamezi. Folosea mai multe nume ca să îşi piardă urma

Teodora, eleva minune din Bacău, selectată într-un prestigios program de bursieri în Germania

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite