Stiri despre pilonul ii

  69 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Banii din Pilonul II sunt în siguranţă. Iata de ce
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Banii din Pilonul II sunt în siguranţă. Iata de ce

  Ca participant la Pilonul II de pensii, poţi afla rapid şi simplu care este suma totală aflată în contul personal şi structura investiţiilor realizate cu banii tăi. Pentru a afla aceste detalii, mai întâi trebuie să ştii ce administrator gestionează pensia ta.

 • Pilonul II: Dar comisionul, cât e comisionul?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pilonul II: Dar comisionul, cât e comisionul?

  Administratorii fondurilor de pensii private de Pilon II percep două comisioane: unul de 2,5% aplicabil la fiecare contribuţie virată şi unul de 0,05% din valoarea existentă în cont, în fiecare lună, adică 0,6% pe an. Aceste valori sunt maximele admise de lege.

 • Iohannis: Este clar că, într-o ţară cu natalitate redusă şi cu migraţie negativă, un sistem de pensii gestionat preponderent de stat nu este sustenabil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis: Este clar că, într-o ţară cu natalitate redusă şi cu migraţie negativă, un sistem de pensii gestionat preponderent de stat nu este sustenabil

  Klaus Iohannis a declarat, la o dezbatere pe tema educaţiei, că este absoclut necesară educaţia economică, atât pentru a sprijini asumarea valorilor specifice economiei capitaliste de piaţă, dar şi pentru a îi apăra pe tineri de falsele promisiuni ale populismului. Acesta a explicat că „este clar că într-o ţară cu natalitate redusă şi cu migraţie negativă un sistem de pensii gestionat preponderent de stat pur şi simplu nu este sustenabil”.

 • Cum funcţionează Pilonul II de pensii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum funcţionează Pilonul II de pensii

  Odată cu introducerea pensiei private obligatorii – Pilonul II-sistemul s-a schimbat în favoarea angajaţilor. Participanţii la Pilonul II deţin „conturi individuale”, în care se acumulează economiile lor pentru pensie. Acest lucru se întâmplă de la prima contribuţie şi rămâne valabil pe tot parcursul participării la sistem.

 • Pilonul II de pensii, dincolo de dezinformare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pilonul II de pensii, dincolo de dezinformare

  Exista multe mituri şi neadevăruri propagate în discuţia ce priveşte Pilonul II de pensii. Ai cui sunt banii din Pilonul II, cât va fi atât pensia de stat, cât şi cea de la Pilonul II, dar şi ce Pilon are randament mai mare lămureşte, în acest editorial, Mihai Bobocea, purtător de cuvânt al Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR).

 • Borza, despre soluţiile pe care le au guvernanţii pentru a diminua gaura de la buget: de la naţionalizarea Pilonul II la creşterea fiscalităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Borza, despre soluţiile pe care le au guvernanţii pentru a diminua gaura de la buget: de la naţionalizarea Pilonul II la creşterea fiscalităţii

  Bugetul pe 2018 este bazat pe o creştere economică de 5,2%, care va fi de maximum 4% după cum estimează analistul Remus Borza, precizând că în cazul unei creşteri economice mai mici decât cea estimată nu se vor realiza nici veniturile bugetare. Pentru a compensa aceste lipsuri, Guvernul ar avea câteva ipoteze de lucru.

 • Oraşul medical pe limba imbecililor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oraşul medical pe limba imbecililor

  În ţara asta s-a furat tot ceea ce era de furat. Acum am trecut la o etapă nouă, se fură munca noastră viitoare. Într-adevăr, parteneriatul public-privat, reactivat astăzi de către guvernanţi, dar tatonat şi de mulţi alţi predecesori, ne este servit ca o soluţie pentru investiţii în infrastructură. Noi, beneficiarii, urmează să le achităm prin plata de taxe de autostradă sau onorarii pentru servicii medicale, foarte mulţi ani de azi înainte.

 • Dăncilă: Avem bani de salarii şi de pensii. Uitaţi de Pilonul II. Domnul
preşedinte poate să aibă opinia lui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dăncilă: Avem bani de salarii şi de pensii. Uitaţi de Pilonul II. Domnul preşedinte poate să aibă opinia lui

  Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri, înainte de a participa la întâlnirea cu Liviu Dragnea şi cu Călin Popescu Tăriceanu, care va avea loc la Guvern, că există bani de pensii şi de salarii şi că nu îşi doreşte să se creeze îngrijorări în rândul societăţii. Întrebată despre declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, aceasta a explicat că preşedintele „poate să spună şi să aibă opinia lui”.

 • Pilonul II de Pensii: nevoia consensului urgent
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pilonul II de Pensii: nevoia consensului urgent

  Suntem într-un moment de cumpănă fiscală în ceea ce priveşte Pilonul II de Pensii. Desigur, trebuie să analizăm cu maximă atenţie tot ceea este prezent în spaţiul public zilele acestea şi să avem puterea necesară de a distinge între mesajele care contează cu adevărat; folosesc persoana întâi plural nu din raţiuni empatice, ci pentru simplul fapt că sunt în aceeaşi situaţie ca majoritatea românilor contributori la Pilonul II de pensii.

 • Ce se va întâmpla cu pensiile private în următorii ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce se va întâmpla cu pensiile private în următorii ani

  Statul va continua să ia bani din pensiile private pentru a acoperi o parte din cheltuielile cu pensiile de stat, încercând să ţină în frâu şi datoria publică, estimată a atinge 70% din PIB în 2020.

 • Deputat PNL: Atacul PSD la pilonul II de pensii
reprezintă o creştere mascată de taxe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deputat PNL: Atacul PSD la pilonul II de pensii reprezintă o creştere mascată de taxe

  “Intenţia guvernanţilor de a atrage către pilonul I de pensii banii pe care românii îi virează astăzi la Pilonul II reprezintă o creştere mascată de taxe, menită a ascunde creşterea iresponsabilă a cheltuielilor guvernamentale”, spune deputatul PNL Bogdan Huţucă, vice-preşedintele comisiei pentru Buget, finanţe şi bănci.