stiri despre insomnie

Ne apropiem de primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova de duminică, 1 noiembrie. Cum toate sondajele de opinie şi comentatorii apreciază certitudinea relativă a turului doi de scrutin – va avea loc pe 15 noiembrie între Maia Sandu şi Igor Dodon – se ridică întrebarea de ce să se ducă votanţii la urne în primul tur?

acum 3 ore · comentarii (2)

Cred că pe 6 decembrie trebuie să alegem cu mintea. Ştiind exact ce îşi propun partidele, ce oameni aduc în faţă, în parlament, guvern, în fruntea instituţiilor esenţiale. Nu emoţional, visceral, în funcţie de cât scandal fac în campania electorală. De aceea sunt necesare analizele programelor de guvernare, şi sper să citesc cât mai multe evaluări făcute de analişti, fiecare pe domeniul său de activitate.

acum 3 ore · comentarii (3)

La cei 79 de ani ai săi, fostul şef al guvernului de la Chişinău se regăseşte la masa sa de scris, unde se confesează, celor interesaţi, în rânduri dense în informaţii, viziuni surprinzătoare şi amintirea unor clipe din trecutul său, care confirmă cât de mari au fost presiunile imperiale estice asupra trăitorilor din republicile foste sovietice, obligaţi să ţină fruntea în pământ, pentru a trăi.

acum 2 ore · comentarii (14)

În colecţia „Cărţi esenţiale”, consacrată de Editura Hoffman literaturii române de ieri şi de azi (colecţie realizată inspirat împreună cu un post de televiziune şi un cotidian, iniţiativă despre care vom mai vorbi), a apărut de curând un nou roman, semnat de laureatul Premiului Academiei, Ştefan Mitroi, sub titlul „Tatăl fiilor mei”,

acum 5 ore · comentarii (0)

Suntem pe cale să asistăm la un eveniment care survine extrem de rar - în cazul nostru după un mileniu - şi poate răsturna raporturile de echilibru dintre lumi. Mi-aş dori să fie vorba despre o exagerare jurnalistică, sper din toată inima să nu am dreptate, dar vă expun câteva dintre fapte pe care le cred foarte importante şi vă las să decideţi.

acum 18 ore · comentarii (33)

Puţine sunt domeniile în care tandemul Iohannis-Orban acţionează divergent, iar unul dintre acestea este atitudinea faţă de Curtea Constituţională: dacă preşedintele şi-a autoimpus să nu facă niciun fel de comentarii pe marginea deciziilor CCR, oricât de scandaloase ar fi acestea, premierul s-a dovedit mult mai slobod la gură. Ceea ce, aşa cum urmează a se dovedi, nu e chiar aşa de greşit. Doar că, strict în privinţa sa, nu e suficient.

acum 2 zile · comentarii (75)

Duminică, 1 noiembrie, au loc alegeri prezidenţiale în Republica Moldova, şi de data aceasta ele sunt chiar decisive, consfinţind ori reapropierea de România şi Europa, ori înfeudarea definitivă faţă de Rusia pentru o lungă perioadă de vreme. Victoria Nagy Vajda, fost secretar de stat al Republicii Moldova în guvernul Maia Sandu, explică pentru „Adevărul“ de ce o votează duminică din toată inima pe Maia Sandu.

acum 19 ore · comentarii (20)

”E doar un început de drum... O viaţă întreaga înainte... Bucurii si tristeţe... Victorii şi înfrângeri... Urcuşuri si căderi... Iubire şi ură... Îşi ia Crucea, pe care i-a dat-o Dumnezeu după măsura...si... O tot duce...o duce pe parcursul Vieţii întregi! Viaţa este Mişcarea Suprema! Viaţa poate fi doar însăşi Viaţă si trebuie s-o trăieşti cu multa Iubire si Demnitate! Viaţă este Iubire! Viaţa este dată de Dumnezeu!”

Modifică Setările