Baia terapeutică cu verbină, pentru un somn liniştit. Cum o pregăteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Fiecare dintre noi a avut, măcar ocazional, probleme cu somnul şi a simţit pe propria piele cât de neplăcute sunt problemele asociate unei odihne insuficiente.

Insomnia reprezintă o tulburare a somnului care se manifestă prin reducerea duratei şi/sau a profunzimii lui.

Deşi aparent o tulburare banală, lipsa somnului afectează întreaga viaţă, cauzând la boli de inimă, diabet, dereglări hormonale, depresie, anxietate, dar şi probleme care depăşesc sfera afecţiunilor medicale, pentru că ne afectează capacitatea de a lua decizii, de a realţiona la stimuli şi de a munci.

Din aceste motive, tulburările de somn necesită o atenţie specială, iar măsurile se iau din timp, înainte ce efectele insomniei să ne dea viaţa peste cap.

Desigur, găsim în farmacii o serie de medicamente care ne ajută să dormim, dar există şi soluţii naturiste, prin care putem obţine, mult mai simplu, un somn odihnitor. Plantele cu efect somnifer sunt numeroase: levănţică, tei, păducel, talpa gâştii, valeiană, trifoi etc. Pot fi administrate individual, sub formă de infuzii, sau în diverse combinaţii, însă doar după ce consultăm un specialist.

Baia care te adoarme

Şi verbina, plantă cunoscută popular sub denumirile Iarbă Crucii, Iarbă Porumbelului, Iarbă Sfântă, Iarbă Sacră, Verbină albastră sau Sporici are un astfel de efect.

Specialiştii în fitoterapie recomandă baia terapeutică cu această plantă.

„Este indicată în tulburări de somn şi durează 10-30 de minute. Se fac băi complete cu infuzie combinată de verbină cu o ora înainte de culcare. Infuzia se obţine din două mâini de plantă care se pun la macerat în doi litri de apă la temperatura camerei”, precizază Elena Badea, administratorul site-ului infuziedesanatate.ro

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri