O metodă folosită de militari în al Doilea Război Mondial ar putea ajuta insomniacii să adoarmă rapid, susțin experții

0
Publicat:

O metodă folosită de armata americană în cel de-al Doilea Război Mondial ar putea fi un mod eficient de a vindeca insomnia - iar experții în somn sunt de acord, cu anumite condiții. Strategia ar fi ajutat oamenii să adoarmă în mai puțin de cinci minute.

Metoda de a adormi care nu dă greș  FOTO Shutteerstock
Metoda de a adormi care nu dă greș FOTO Shutteerstock

Metoda a fost detaliată inițial în cartea lui Lloyd Bud-Winter, „Relaxează-te și câștigă: Championship Performance”, publicată în 1981.

Antrenor american de atletism, Bud-Winter a scris în cartea sa că a vorbit cu piloții din Marina americană despre metoda pe care aceștia o foloseau pentru a se relaxa și a adormi în două minute, chiar și în condiții de stres foarte mare, scrie NY Post.

Într-un recent viral TikTok, utilizatorul „mindbrainbodylab” a descris procesul după cum urmează: „Imaginează-ți un scaner care coboară pe tot corpul tău, începând chiar de sus. Relaxează-ți mai întâi fiecare mușchi al feței, inclusiv obrajii și limba. Desfaceți maxilarul și respirați încet și adânc”, a spus el.

Metodă eficientă

În continuare, cel care vrea să adoarmă ar trebui să se concentreze pe relaxarea mușchilor din umeri, brațe și mâini, „imaginându-și fiecare bucată și mușchi al corpului relaxându-se”, a spus el.

Este super important să continui să respiri profund pentru ca acest lucru să funcționeze”, a adăugat el. Persoana trebuie apoi să relaxeze pieptul și stomacul, în timp ce respiră adânc - și apoi relaxează picioarele drept și stâng.

Acum că ați renunțat la tensiunea din corp, este timpul să faceți același lucru cu mintea”, a mai declarat utilizatorulde TikTok mindbrainbodylab.

Imaginează-ți că te relaxezi din ce în ce mai mult în timp ce stai acolo în pace și calm. De obicei, adorm înainte de a ajunge la picioare”, a mai spus el.

Doctorul Alex Dimitriu, fondator al Menlo Park Psychiatry & Sleep Medicine din California, a declarat pentru Fox News Digital că există o anumită legitimitate a afirmațiilor din videoclipul TikTok.

Medicii confirmă eficiența metodei

Această metodă de a adormi poate fi cu siguranță utilă. Relaxarea mușchilor începând din partea de sus a corpului, împreună cu concentrarea asupra respirației profunde, pot fi ambele o modalitate eficientă de a crește relaxarea și de a reduce gândirea. Funcționează și mai bine cu pașii finali, care se concentrează pe creșterea vizualizării și pe golirea minții de gânduri”, a declarat Dimitriu, care este certificat atât în psihiatrie, cât și în medicina somnului.

S-a demonstrat în studii că vizualizarea este mai bună decât alte tehnici de somn testate în timp, cum ar fi număratul oilor, a remarcat Dimitriu.

Credința aici este că somnul și visele sunt o activitate foarte vizuală, iar modalitatea de a intra în visare este de fapt să începi procesul de vizualizare în timp ce adormi”, a spus el.

Relaxarea ajută la un somn liniștit

Dr. Shelby Harris, psiholog clinician licențiat la Colegiul de Medicină Albert Einstein din New York, a fost de acord cu Dimitriu, dar a avertizat că este posibil ca această metodă să nu funcționeze atât de eficient pe cât susține utilizatorul TikTok.

Nu există un 'hack' simplu pentru un somn mai bun. Deși această tehnică îi poate ajuta pe unii, nu va ajuta pe toată lumea. Tehnica descrisă în videoclip poate fi o modalitate excelentă de a vă relaxa mintea și corpul înainte de culcare, în special pentru cei care au probleme în a se liniști noaptea”, a declarat Harris pentru Fox News Digital.

Nu există dovezi științifice care să susțină afirmația că metoda militară de somn este eficientă pentru a-i ajuta pe oameni să adoarmă în două minute, dar există dovezi care sugerează că tehnicile de relaxare, cum ar fi relaxarea musculară și respirația profundă, pot fi utile pentru îmbunătățirea calității și cantității somnului”, a precizat Harris.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite