Stiri despre erdogan

  585 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Furtună în Siria!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Furtună în Siria!

  Turcia este pregătită să rişte o criză militară cu Rusia pentru a evita o altă criză de refugiaţi „la domiciliu” şi pentru a preveni colapsul strategiei sale siriene. În acest sens, Ankara pariază că Moscova nu este pregătită pentru o astfel de criză şi va încerca să poarte discuţii diplomatice înainte de apariţia uneia. Totuşi, acesta este o politică pe „marginea prăpastiei”, cu mult spaţiu pentru greşeli.

 • Iohannis, mesaj de condoleanţe către Erdoğan în urma cutremurului din Turcia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis, mesaj de condoleanţe către Erdoğan în urma cutremurului din Turcia

  Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, sâmbătă, un mesaj de condoleanţe preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, după cutremurul soldat cu cel puţin 21 de morţi şi peste o mie de răniţi. „Vă asigur, domnule preşedinte, de susţinerea mea şi a poporului român pentru depăşirea acestui moment dificil pentru naţiunea dumneavoastră”, arată Iohannis.

 • Norii negri ai începutului de an
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Norii negri ai începutului de an

  Între ameninţarea războiului generalizat în Orientul Mijlociu şi flăcările apocaliptice care devastează Australia, omenirea a intrat în 2020 în stare de alertă.

 • Putin-Erdogan, la ora negocierilor în forţă: Rusia a luat partea leului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Putin-Erdogan, la ora negocierilor în forţă: Rusia a luat partea leului

  Întâlnirea Putin-Erdogan de miercuri, 8 ianuarie, s-a desfăşurat pentru a marca formal buna cooperare care a dus la inaugurarea formală a TurkStream – deşi gazul către Bulgaria, Serbia şi Balcanii de Vest a început să fie livrat pe sub Marea Neagră, ocolind Ucraina, încă din prima zi a anului.

 • Sultanul de la Bosfor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sultanul de la Bosfor

  Generalul în rezervă Charles Wald, fost şef al Comandamentului SUA în Europa  lansează o ipoteză de lucru corectă în ziarul grecesc Khathimerini: „Este timpul să reanalizăm dependenţa militară a Americii de Turcia. Să începem cu înştiinţarea Ankarei că SUA vor transfera resursele militare de la baza aeriană turcească de la Incirlik”. Unde? În Europa.

 • Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de extrădare a profesoarei de origine turcă ridicată de Poliţie. Procurorul a militat în favoarea ei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de extrădare a profesoarei de origine turcă ridicată de Poliţie. Procurorul a militat în favoarea ei

  O profesoară de origine turcă care preda limba engleză la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti (ICHB) a fost reţinută în această dimineaţă de poliţiştii români în baza unui mandat de reţinere pentru extrădare în Turcia, emis de autorităţile preşedintelui Recep Erdogan. Cererea de  extrădare a tinerei, care este acuzată de Ankara de terorism, a fost respinsă de Curtea de Apel Bucureşti.

 • Americanii speră că Erdogan joacă la intimidare. Oare?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Americanii speră că Erdogan joacă la intimidare. Oare?

  De mai mult timp se vorbeşte despre posibilitatea ca Erdogan să pronunţe enunţul fatidic, cel care ar însemna o lovitură importantă împotriva americanilor şi intereselor lor în zona Orientului Apropiat şi a Mediteranei de est, dar şi una de natură chiar structurală împotriva NATO, dezechilibrând întreagul aliniament al aliaţilor din sud-estul Europei.

 • SUA: Avertisment pentru Turcia înainte de întâlnirea Erdogan-Trump
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SUA: Avertisment pentru Turcia înainte de întâlnirea Erdogan-Trump

  Statele Unite continuă să pună presiune pe Turcia pentru a renunţa la sistemele ruse de apărare anti-rachetă S-400. Americanii spun că vor impune sancţiuni, a declarat duminică consilierul pentru Securitate Naţională al Casei Albe, Robert O'Brien, conform Reuters.

 • Nu lăsăm pe nimeni în urmă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu lăsăm pe nimeni în urmă

  Trimiterea de către Pentagon a unor blindate menite de a întări paza sondelor de petrol din estul Siriei, pentru ca acestea să nu fie din nou folosite de luptători ai Statului Islamic/ISIS, indică abilitatea generalului Mark Alexander Milley - al 20-lea preşedinte al Comitetului Întrunit al Şefilor de State Majore - de a echilibra unele decizii ale preşedintelui SUA.

 • Amnesty International, acuzaţii grave la adresa Turciei. UE şi NATO, în auto-blocaj umanitar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Amnesty International, acuzaţii grave la adresa Turciei. UE şi NATO, în auto-blocaj umanitar

  În faţa unei Uniuni Europene care demonstrează că nu are decât puterea (şi aceea niciodată consensuală) de a înşirui vorbe, comunicate şi luări de poziţie solemne care, dovedindu-se inutile, nici măcar nu mai sunt reluate în presa internaţională, Şi astfel, de fapt, Turcia ştie că are teren liber de joc în tot ceea face sau vrea vrea să facă în Siria sau în alte zone cuprinse în planul neoimperial al lui Erdogan.

 • La limita credibilului: scrisoarea lui Trump către Erdogan sau cum vorbesc între ei doi aliaţi NATO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La limita credibilului: scrisoarea lui Trump către Erdogan sau cum vorbesc între ei doi aliaţi NATO

  Citiţi cu atenţie această misivă adresată de Trump omologului său turc. Arată cum i se adresează un membru NATO colegului său de care este legat prin angajamentele comune în cadrul Aliaţei Atlanticului de Nord  şi prin acorduri strategice care au garantat, cel puţin până acum, securitate în această parte a lumii acoperită de Tratatul de la Washington.

 • Monumentala eroare a lui Trump
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Monumentala eroare a lui Trump

  Erdogan a respins cererile SUA de încetare a focului în ofensiva antikurdă care însângerează nordul Siriei.  Or, de crimele Turciei şi de suferinţele kurzilor nu turcii profită. Ci Rusia şi teroriştii statului islamic. Cui slujeşte ofensiva antikurdă a Turciei islamiste, constituind subiectul discuţiilor, la Ankara, ale vicepreşedintele SUA Pence şi ale şefului Departamentului de Stat american, Pompeo?

 • Turcia, tot mai presată în Siria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turcia, tot mai presată în Siria

  În data de 16 septembrie, Ankara a găzduit cea de-a cincea întâlnire în formatul Astana, al cărui scop este acela de a găsi o soluţie de pace în Siria, ţară captivă a unei crize începute pe fondul Primăverii Arabe. Primul summit de acest fel, care îi reuneşte pe preşedinţii Turciei, Iranului şi Rusiei, a avut loc în 2017, în timp ce precedentul, în februarie 2019.

 • Tensiuni la Ankara: Cine sunt noii opozanţi ai lui Erdogan?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tensiuni la Ankara: Cine sunt noii opozanţi ai lui Erdogan?

  Turcia este în pragul unui conflict politic intern fără precedent în istoria partidului de guvernământ Justiţie şi Dezvoltare (AKP), care se află la putere încă din 2002. AKP, condus de preşedintele Recep Tayyp Erdogan este considerat ca partid-stat , ce a transformat Turcia într-un regim autoritar competitiv pentru menţinerea propriei hegemonii politice.

 • Ambiţiile nucleare ale Turciei, noul game changer la Marea Neagră şi nu numai
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ambiţiile nucleare ale Turciei, noul game changer la Marea Neagră şi nu numai

  În sine, declaraţia făcută de preşedintele Erdogan în cadrul unei reuniuni politice care a avut loc la Sivas are, fără nici cea mai mică îndoială, efectul unei bombe de mare putere: a evocat posibilitatea ca ţara să construiască arme nucleare, „asemeni tuturor naţiunilor dezvoltate“.

 • Te voi şterge de pe faţa pământului, nimeni nu-şi va mai aduce aminte de tine, te scot din istorie!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Te voi şterge de pe faţa pământului, nimeni nu-şi va mai aduce aminte de tine, te scot din istorie!

  Toţi dictatorii lumii au spus asta. Toţi satrapii sângeroşi din istoria lumii şi-au visat adversarii şterşi din memoria istoriei. Şi toţi au încercat s-o şi facă, indiferent de epoca istorică, folosind acelaşi principiu anihilator: le-au şters imaginea după ce i-au condamnat la moarte, pe ei şi orice membru al familiei lor apropiate sau îndepărtate.