Erdogan cere Israelului să oprească „nebunia” şi „atacurile” asupra Fâșiei Gaza. „Suntem alături de poporul palestinian”

0
Publicat:

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut sâmbătă Israelului „să oprească imediat această nebunie" şi să pună capăt „atacurilor" asupra Gazei, informează France Presse, citată de Agerpres.

Erdogan. FOTO arhivă EPA EFE
Erdogan. FOTO arhivă EPA EFE

Mesajul a fost postat de președintele turc pe platforma X (fostă Twitter).

„Bombardamentele israeliene care s-au intensificat aseară asupra Gazei au vizat din nou femei, copii şi civili nevinovaţi şi au adâncit criza umanitară în curs. Israelul trebuie să oprească imediat această nebunie şi să pună capăt atacurilor sale", a declarat liderul turc.

Preşedintele turc şi-a anunţat participarea la un miting intitulat „Marea adunare pentru Palestina", organizat de partidul său, sâmbătă, care va avea loc pe terenul fostului aeroport Ataturk din Istanbul.

„Vom afirma cu voce tare şi puternic că suntem alături de poporul palestinian împotriva persecuţiei Israelului”, a spus Recep Tayyip Erdogan

Erdogan şi-a înăsprit zilele trecute tonul cu privire la bombardamentele efectuate de Israel în Gaza ca represalii pentru atacul sângeros al Hamas din 7 octombrie ce a făcut 1.400 de morţi, potrivit israelienilor.

El a anunţat miercuri că renunţă la toate planurile sale de a se deplasa în Israel şi a stigmatizat incapacitatea occidentalilor de a opri războiul din Gaza.

„Hamas nu este o grupare teroristă, este o grupare de eliberatori care îşi protejează pământul", a mai spus el, atrăgând mânia Israelului.

Erdogan a denunţat un „genocid" 

Dacă, inițial, în zilele care au urmat masacrului israelienilor comis de Hamas a făcut apel la reţinere, preşedintele turc şi-a schimbat tonul şi a denunţat un „genocid" după lovitura de săptămâna trecută asupra unui spital din Gaza pe care a atribuit-o imediat Israelului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite