România și-a exprimat interesul pentru cooperarea cu Turcia în domeniul militar

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a remarcat și faptul că există oportunități semnificative de cooperare în domeniul energiei.

image

Cooperarea strânsă cu Turcia în domeniul militar prezintă un mare interes pentru România. Acest lucru a fost subliniat de premierul român Marcel Ciolacu, la o conferință de presă la Ankara, după negocieri cu președintele turc Tayyip Erdogan. Textul discursului său este postat pe site-ul guvernului.

Companiile românești specializate au demonstrat deja că pot răspunde cererilor de producție de praf de pușcă, obuze, arme și diverse componente”, a spus șeful cabinetului român, „Avem contracte puternice cu partea turcă în ceea ce privește dronele Bayraktar și tactica Otokar vehicule blindate, dar cred că putem ajunge la un parteneriat de transfer de tehnologie pentru ca companiile românești să producă aceste componente în România.”

Există și oportunități semnificative de cooperare în sectorul energetic, a menționat Ciolacu. „Turcia este principala noastră opțiune pentru aprovizionarea cu gaze, fie din Caucaz, fie prin stații de benzină naturală lichefiată”. „Am convenit să creăm un grup de lucru comun care să evalueze oportunitățile de cooperare în domeniul relațiilor reciproce, precum și în domeniul energiei regenerabile și nucleare”, a adăugat premierul român.

Eforturile semnificative ale Turciei au făcut posibilă ajungerea la un acord privind tranzitul cerealelor ucrainene prin Marea Neagră, iar acest efort a fost continuat ulterior de România”, a menționat Ciolacu. „Aș dori ca România și Turcia să continue să acționeze împreună atât pentru a ajuta Ucraina, cât și pentru a participa la reconstrucție” după conflict, a adăugat el.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fweb.facebook.com%2FCiolacuMarcel%2Fvideos%2F372161772504419%2F&show_text=false&width=560&t=0" width="560" height="314" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite