Erdogan le cere palestinienilor "să înceteze să-i hărţuiască" pe israelieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut luni palestinienilor "să înceteze să-i hărţuiască" pe israelieni în timp ce luptele devastează Gaza, relatează AFP.

Recep Tayyip Erdogan. Foto: EPA-EFE
Recep Tayyip Erdogan. Foto: EPA-EFE

"Cerem Israelului să înceteze bombardamentele asupra teritoriului palestinian şi ca palestinienii să înceteze să hărţuiască coloniile israeliene", a declarat Erdogan într-un discurs televizat. 

Totodată, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat luni Israelul împotriva unui atac "la întâmplare" asupra civililor din Gaza în războiul împotriva Hamas, relatează AFP. Preşedintele Erdogan a afirmat, în cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul sau israelian Isaac Herzog, că "lovirea colectivă şi fără discriminare a locuitorilor din Gaza nu va face decât să crească suferinţele şi sa întărească spirala violenţei din regiune", a indicat preşedinţia turcă într-un comunicat.

Preşedintele turc Tayyip Erdogan a vorbit luni la telefon și cu liderul palestinian Mahmoud Abbas, a indicat, de asemenea, preşedinţia turcă. Erdogan şi Abbas au discutat despre cele mai recente evoluţii cu Israelul şi palestinienii, precum şi despre tensiunile din regiune, se arată într-o postare pe platforma X, notează Reuters.  

Peste 800 de persoane au fost ucise în Israel de la declanşarea ofensivei Hamas. sâmbătă, potrivit unui bilanţ în creştere anunţat luni seara de biroul de presă al guvernului. Peste 2.600 de persoane au fost rănite în Israel şi aproximativ 150 au fost răpite de Hamas, a adăugat biroul de presă pe contul său de Facebook.  

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite