stiri despre dumitru dragomir

Anul 2021 a început prost în Republica Moldova. Nu pentru că nu există un Guvern decât interimar şi ciopârţit, după ce guvernul de consilieri a lui Dodon a ales să îşi ia tălpăşiţa, chiar dacă era interimar – nicăieri în lume un ministru nu pleacă nicăieri ca la piaţă, până nu-i vine un înlocuitor legal şi nu predă treburile domeniului său.

acum 9 ore · comentarii (15)

Încet, încet, premierul Cîţu şi alţi miniştrii îi atenţionează pe bugetari despre ce-i aşteaptă în 2021. După ce au fost îngheţate oficial salariile bugetarilor şi pensiile la nivelul lunii decembrie 2020, premierul Cîţu vine cu o altă veste proastă pentru bugetari. În proiectarea bugetului pe 2021 se studiază dacă sporurile acordate în sectorul public se justifică sau nu.

acum 8 ore · comentarii (38)

Nu vorbim despre limitarea dreptului la liberă exprimare, cât timp acesta este din start limitat de termenele şi condiţiile reţelelor sociale pe care postăm mizerii şi poze cu pisici. Discuţia adevărată este una despre corectitudinea reţelelor sociale şi despre ce primim la schimb pentru colectarea datelor noastre personale, iar în România răspunsul este: toxine, pământ-platişti şi anti-vaccinişti.

În 1974 scrisesem şi apăruse romanul „Nişte ţărani” cu succesul în epocă rămas intact până astazi, însa, cum se întamplă de obicei într-o lume sfâşiată de neîndurătoarea nerecunoaştere şi tăgăduire a unui succes şi când se produce şi la o vârstă -  42 de ani  - când meseria de cronicar de teatru mă consacrase în spaţiul publicisticii, n-a fost întâmplătoare nici însoţirea pomenitului succes de formula „aşa se întamplă cu scriitorul român”

acum 9 ore · comentarii (2)

Sentinţa definitivă dată inculpaţilor din Lotul Paul Al României la sfârşitul anului trecut a stârnit o revoltă în masă a avocaţilor, pe motiv că un confrate de-al lor ar fi fost condamnat pentru că şi-a făcut doar meseria. În lipsa motivării sentinţei, nu se poate face acum o evaluare a situaţiei, dar niscaiva reevaluări parcă s-ar putea încerca.

acum 2 zile · comentarii (45)

Problema este una de principiu şi este gravă, nu mai ţine doar de credibilitatea şi imaginea politicianului, ci de demnitatea de ministru al Justiţiei! Nu mai este vorba acum nici de campania electorală, când mulţi dintre candidaţii bălăcăriţi, atacaţi îşi justificau prezenţa la haznale media, prin faptul că trebuie să convingă şi electoratul privitor la tembelizoare!

Vreţi ca spusele dumneavoastră să fie pline de spirit, să aibă porniri antologice? Vreţi ca scrierile dumneavoastră să fie împăunate de geniu? Dacă da, nimic mai simplu... Semnaţi-le cu nume celebre: Socrate, Shakespeare, Goethe, Baudelaire etc. Şi inversa e valabilă. Dacă doriţi să aflaţi cât de ageamiu sunteţi, luaţi ceva din marii scriitori şi semnaţi cu numele dumneavoastră. În ambele situaţii, succesul testului e garantat.

Modifică Setările