Condamnările pronunţate împotriva lui Valeriu Zgonea şi Mitică Dragomir, greu de motivat. De cât timp sunt blocate cauzele la Tribunal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În două dosare „de calibru” de la Tribunalul Bucureşti – cel al lui Dumitru „Mitică” Dragomir şi cel al lui Valeriu Zgonea – judecătorii au pronunţat condamnări grele, dar nu au mai motivat deciziile. Mitică Dragomir aşteaptă din data de 15 ianuarie 2019 să afle de ce a primit 4 ani de închisoare în dosarul RCS/RDS, iar Valeriu Zgonea stă să facă apel, dar nu are motivarea pentru condamnarea de 3 ani de închisoare pentru trafic de influenţă.

Pe data 15 ianuarie 2019, fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, şi Ioan Bendei, administratorul firmei RCS/RDS, au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti la câte 4 ani de închisoare în dosarul privind vânzarea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal. 

Mitică Dragomir a declarat apel pe data de 17 ianuarie, iar de atunci aşteaptă redactarea motivării pentru a se judeca la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii susţin că, în perioada aprilie 2009 - mai 2011, în calitate de preşedinte al LPF, cu sprijinul lui Florin Bădiţă, Bogdan Dumitru Dragomir şi Bodu SRL, Dumitru Dragomir a pretins suma de 3,5 milioane de euro de la Ioan Bendei, în calitatea acestuia de administrator şi acţionar al RCS&RDS SA, din care a primit suma de 3.100.000 de euro de la RCS&RDS SA.

Banii primiţi au fost disimulaţi sub forma unor plăţi făcute în cadrul unui contract de asociere în participaţiune, încheiat la data de 15 august 2009, pentru finanţarea unui local administrat de fiul lui Dragomir, Crystal Palace Ballrooms.

Pe data de 3 februarie 2020, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Valeriu Zgonea la 3 ani de închisoare cu executare, în dosarul de trafic de influenţă. Decizia poate fi atacată la Curtea de Apel, însă abia după redactarea motivării deciziei.

3 ani de închisoare pentru Valeriu Zgonea

Valeriu Zgonea a fost trimis în judecată în 2018 pentru trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit pentru numirea unui secretar de stat. La ultimul termen de judecată, el a pledat nevinovat şi a solicitat achitarea.

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor este acuzat de procurorii DNA în perioada iulie 2012 - aprilie 2013, când ocupa această funcţie, ar fi acceptat promisiunea făcută de un consilier judeţean, privind primirea de foloase necuvenite, în schimbul numirii într-o funcţie publică.

Ulterior, Valeriu Zgonea ar fi primit de la consilierul judeţean Dumitru Dobrică contravaloarea unor servicii de turism şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna, în cuantum total de 62.143 lei.

În schimb, consilierul a fost numit preşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informaţională, deşi nu avea pregătire de specialitate în domeniu, iar apoi subsecretar de stat în acelaşi minister.

Procurorii au pus sechestru în acest dosar pe bunuri în valoare de 62.143 lei. Consilierul judeţean a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite