Reacţia fostului şef LPF, Mitică Dragomir, după decizia de achitare: „Plâng şi nu mai pot vorbi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Mitică Dragomir, a avut o primă reacţie la decizia de achitare a Curţii de Apel Bucureşti în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani. Acesta a susţinut că, în contextul în care era nevinovat, nu are de ce să se bucure.

„Nu mă bucur deloc, domnişoară. Pentru că am fost nevinovat. Dacă eram vinovat şi mă achitau, atunci era bine. Mă bucur pentru familia mea care a avut încredere în mine. Plâng şi nu mai pot vorbi", a declarat Mitică Dragomir la postul România TV.

Pe de altă parte, fostul şef LPF a declarat pentru News.ro că a avut noroc pentru că „la Curtea de Apel sunt alţi judecători, cu altă minte”.

“Am fost achitat pentru că am fost nevinovat. Sunt bucuros, dar nu sunt foarte fericit pentru că ştiam că sunt nevinovat şi trebuia adevărul să iasă la lumină. Am avut noroc de o judecată corectă, pentru că la Curtea de Apel sunt alţi judecători, cu altă minte. Nu am avut niciun fel de emoţie, îţi spun sincer, sunt cu nişte prieteni la masă, nu am avut pentru că ştiam că adevărul trebuie să iasă la lumină”, a declarat Dragomir pentru News.ro.

Curtea de Apel Bucureşti l-a achitat, marţi, pe Mitică Dragomir, fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal, în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani în care fusese condamnat în primă instanţă la şapte ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă.

Concret, instanţa a respins ca neîntemeiată acţiunea formulată de părţile civile Liga Profesionistă de Fotbal şi ANAF împotriva lui Dragomir şi a altor inculpaţi.

Tribunalul Bucureşti a decis, pe 26 iunie 2016, condamnarea in prima instanţă a lui Dumitru Dragomir, la şapte ani de închisoare pentru evaziune, delapidare şi spălare de bani, hotărârea de atunci nefiind definitivă.

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a fost trimis în judecată în 2014, alături de peste 40 de persoane, pentru evaziune, delapidare şi spălare de bani, cu un prejudiciu de circa 5,4 milioane de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite