Bătălia de la FRF în viziunea lui Dumitru Dragomir: Burleanu e omul serviciilor, Lupescu e omul lui Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Dragomir FOTO Eduard Enea
Dumitru Dragomir FOTO Eduard Enea

Fostul preşedinte al LPF Dumitru Dragomir a declarat, marţi, că lupta pentru şefia FRF este una între servicile secrete şi puterea politică.

Fostul preşedinte al LPF Dumitru Dragomir a declarat, marţi, că lupta pentru şefia FRF este una între servicile secrete şi puterea politică. El consideră că actualul preşedinte al FRF, Răzvan Burleanu, este susţinut de servicii, în timp ce Ionuţ Lupescu, principalul său contracandidat, ar putea avea susţinerea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.

"Părerea mea, că prin Dâncu, (n.r. - Burleanu) mai este susţinut (n.r. - de servicii). A picat Fota de la preşedinţie, au picat Coldea, Maior, dar a rămas Dâncu, iar Dâncu este o piesă tare. Credeţi că Dâncu şi cu grupul de la Cluj stau cu mâinile în sân? Părerea mea e că Burleanu are 49 la sută şanse (n.r. - să fie reales). Burleanu are presa de partea lui. Am auzit că l-a luat Gino (n.r. - Iorgulescu, preşedintele LPF) de mână (n.r. - pe Lupescu) şi l-a dus la Dragnea. Aici se bate monedă, între forţa politică şi forţa serviciilor. Problema e în felul următor: nu ştiu dacă Dragnea se bagă. Că Dragnea e ca Iliescu. A promite şi a iubi nu costă niciun leu", a declarat Dragomir, la Pro X.

Fostul şef al LPF spune că îl susţine pe Ionuţ Lupescu la alegerile din 18 aprilie, deşi fostul internaţional i-a pus multe "tălpi" când era director la FRF. Dar dacă ar vota, Dragomir l-ar alege pe Marcel Puşcaş.

"Mie mi-a făcut mai mult rău Lupescu decât Burleanu, dar trebuie să fiu corect cu mine, în primul rând. Lupescu a fost fotbalist de echipa naţională, a lucrat în federaţie, când îmi punea mie tălpi, a lucrat la UEFA. Dar Lupescu de fiecare dată când m-a întâlnit mi-a spus: <Să trăiţi, nea Mitică!> A ieşit pe stradă revoluţionar împotriva mea, unic în istoria omenirii. Deci ar trebui să-i fiu ostil, duşaman lui Lupescu. Dar trebuie să recunosc că Lupescu a făcut nişte progrese fenomenale şi în comparaţie cu Burleanu este cum ai compara Rolls-ul cu Dacia. Eu îl sprijin pe Lupescu numai datorită faptului că merită, nu mi-a niciun favor, mi-a făcut numai necazuri, nici nu o să am nevoie în viaţa mea de el. Dar să-l compari pe Burleanu cu Lupescu este o blasfemie. Dar dacă ar fi să aleg dintre cei doi l-aş alege pe Marcel Puşcaş. Fost fotbalist mare, preşedinte de club, a lucrat în federaţie, e un om cinstit, corect, spune lucrurilor pe nume. Puşcaş nu are aspectul comercial al lui Lupescu, asta da", a precizat el.

Întrebat dacă Marcel Puşcaş s-ar alia cu Răzvan Burleanu la alegeri, Dragomir a răspuns: "În proporţie de 99,99 la sută. A fost şi om politic şi în politică te faci frate cu dracu până treci puntea."

Comentând dezvăluirile lui Răzvan Burleanu despre modul în care fostul preşedinte Mircea Sandu "sifona" bani din federaţie prin firme pe care le controla, Dragomir a spus: "Firmele le-a făcut Mircea Sandu pentru a face facilităţi federaţiei. Să vă dau un exemplu. Se cazau juniorii la hotelul lui Chiţu, al lui şi al nu ştiu mai cui, la Câmpina. În loc să pună 60 de euro cazarea, punea 40. A făcut asta pentru avantaj, nu pentru dezavantaj. Atunci nu era nico incompatibilitate. Ar trebui să i se facă statuie lui Mircea Sandu. Pământul de la Mogoşoaia care acum costă peste 20 de milioane de euro şi de la Buftea, Mircea Sandu le-a luat gratis. Cine face ce a făcut Mircea Sandu? Mircea Sandu fost cel mai mare preşedinte al tuturor timpurilor în fotbalului românesc. Dar m-a curăţat şi pe mine, că cu influenţa lui am fost dat afară de la LPF. Mircea Sandu era diabolic."

La alegerile din 18 aprilie pentru preşedinţia FRF şi-au anunţat candidatura Răzvan Burleanu, Ionuţ Lupescu şi fostul fotbalist Marcel Puşcaş, informează News.ro. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite