
Pui de mamut de 35.000 de ani, descoperit de un miner în stare aproape perfectă VIDEO
Un miner care săpa după aur în câmpurile aurifere din regiunea Klondike, Canada, a descoperit un pui de mamut de acum 35.000 de ani, relatează The Guardian.
Un miner care săpa după aur în câmpurile aurifere din regiunea Klondike, Canada, a descoperit un pui de mamut de acum 35.000 de ani, relatează The Guardian.
În timpul unui control de rutină a canalizării din Londra, virusul care cauzează poliomielita a fost descoperit, relatează Politico.
Pe o navă din epoca romană, descoperită din întâmplare lângă insula grecească Antikythera în urmă cu peste 120 de ani şi apreciată ca fiind cea mai bogată epavă din antichitate, a fost găsit capul de marmură dispărut al lui Hercule alături de alte comori, într-o operaţiune de explorare, relatează The Guardian.
În Suedia a fost descoperită una dintre cele mai şocante şi ciudate scene ritualice din istoria vechii Europe. Specialiştii vorbesc despre „vânători de capete”, zeci de victime, scene bizare, greu de înţeles în zilele noastre.
Împătimiţii de cai au ocazia să facă echitaţie într-un decor de basm, la 16 kilometri de Galaţi. George Bălan, un tânăr de 40 de ani, face plimbări de agrement în pădurea Gârboavele cu oricine este dispus să îşi învingă frica şi să meargă la trap şi chiar la galop cu cai adaptaţi la propriul lor temperament.
În timp ce efectua lucrări de întreţinere a unei suprafeţe împădurite, un sătean a făcut o descoperire care l-a determinat să sune de îndată la numărul unic de urgenţă
Egiptul a prezentat luni descoperirea a 250 de sarcofage şi 150 de statuete din bronz din necropola Saqqara de la sud de Cairo, ultima dintr-o serie de descoperiri marcante în regiune, potrivit AFP.
Un bărbat din comuna Blăgeşti, judeţul Bacău, este anchetat de Poliţia Animalelor, după ce a tăiat urechile la nouă câini. Cuparea (tăierea) urechilor, ca şi a cozilor la animale, este considerată mutilare şi este pedepsită de Codul Penal.
Doi tineri au provocat un scandal de pomină într-o sală de jocuri electronice, iar după intervenţia agenţilor de pază de la o firmă i-au şicanat în trafic, urmărindu-i.
Un eveniment la care sunt aşteptaţi în primul rând dascălii care vor să descopere noi metode de a le fi alături şi a-şi inspira elevii pe parcursul anilor de şcoală va fi organizat pentru prima dată la Slatina. Lista invitaţilor este deosebită.
O statuetă veche de mai mult de 4.500 de ani, reprezentând chipul unei zeiţe antice, a fost descoperită în sudul Fâşiei Gaza, au anunţat luni autorităţile din arheologie din enclava palestiniană, scrie AFP.
Percheziţiile efectuate de procurorii DIICOT şi poliţişti au dus la descoperirea unei afaceri ilicite într-un apartament din Neamţ, acolo fiind înfiinţată o cultură de cannabis.
Povestea uluitoare a lui Hermann Julius Oberth, savantul român cu origini săseşti, a plecat de la romanele lui Jules Verne, dar destinul avea să-l ducă alături de Hitler, în cel de-Al Doilea Război Mondial, iar apoi la NASA.
O descoperire arheologică din Germania a scos la iveală ritualuri şocante de acum aproximativ 7000 de ani. O mare de oameni a fost masacrată într-un oraş neolitic, inclusiv sugari. Toţi au fost victimele unui călău specializat.
Arheologi de la Muzeul Unirii din Alba Iulia, în colaborare cu specialişti din SUA şi Marea Britanie, au scos la iveală urme arheologice vechi de circa 5.000 de ani în vârful unui deal din Munţii Apuseni, pe teritoriul comunei Râmeţ.
Trei poliţişti angajaţi ai Penitenciarului Aiud au descoperit în urmă cu câteva zile o sumă importantă de bani în euro, în zona de acces a instituţiei de deţinere.
Oamenii de ştiinţă au găsit şi filmat una dintre cele mai mari epave, la 107 ani după ce s-a scufundat, conform BBC.
Muzeul Judeţean Olt a anunţat că descoperirea a două monede antice din argint, cu două săptămâni în urmă, a fost urmată de o cercetare arheologică, ocazie cu care s-au găsit şi alte obiecte. Descoperirea iniţială a făcut-o aceeaşi persoană care anul trecut a predat muzeului din Olt un adevărat tezaur.
Roverul selenar Yutu-2 al misiunii chineze Chang'e-4 a descoperit „două globule macroscopice” de sticlă translucidă în timpul misiunii sale de explorare a părţii nevăzute a Lunii, care ar putea aduce informaţii noi despre formarea satelitului natural al Pământului, informează agenţia Xinhua.
O procedură revoluţionară ar putea face organele transplantabile disponibile pentru mai mulţi pacienţi – indiferent de grupa lor de sânge. Cercetătorii de la Universitatea de Sănătate din Toronto au demonstrat că este posibil să se schimbe tipul de sânge al unui organ pentru a crea un organ universal care ar evita respingerea în timpul transplanturilor, notează Study Finds.
Fosila se află în prezent în colecţia Muzeului de Paleontologie-Stratigrafie al Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB).
Oamenii de ştiinţă au descoperit un recif de corali gigant în formă de trandafir şi în stare bună la mai mult de 30 de metri adâncime în largul Tahiti, o descoperire importantă în condiţiile în care recifurile de corali suferă din cauza schimbărilor climatice, potrivit AFP.
Trei medici, o asistentă şi un intermediar din Neamţ şi din Iaşi au fost reţinuţi, fiind suspectaţi că au acordat certificate de vaccinare false, o mare sumă în euro fiind descoperită la percheziţii.
Rămăşiţele unui prădător marin lung de zece metri, determinat ca fiind un exemplar de ihtiozaur, au fost descoperite într-un rezervor din Rutland, Anglia.
Un obiect descoperit în anul 1973, de câţiva muncitori care lucrau la o balastieră pe malul Mureşului, lângă Aiud, ce nu a putut fi identificat până în prezent, va fi prezentat în cadrul emisiunii ”Extratereştri Antici”, de pe postul History TV.
Cea mai veche pictură rupestră în Indonezia, un oraş considerat pierdut în Egipt, mască din aur masiv în China sunt câteva dintre descoperirile majore ale anului 2021. Cele câteva mii de campanii de săpături desfăşurate de arheologi în fiecare an pe planetă oferă, din când în când, descoperiri prodigioase pentru curioşi.
Cercetători israelieni au descoperit în celulele umane un sistem biologic de control ce inhibă dezvoltarea cancerului, ceea ce duce la o nouă clasă de medicamente oncologice mai eficiente, a anunţat duminică Universitatea Ben Gurion (BGU) din sudul Israelului, informează agenţia Xinhua.
Una dintre cele mai impresionante descoperiri arheologice din anul 2021 şi una dintre cele mai importante din ultimul secol a fost făcută în Egipt. Arheologii cred că au dat peste „oraşul de aur”, cea mai luxoasă şi bogată reşedinţă din lumea vechilor faraoni.
Câteva percheziţii, care au fost efectuate la domiciliile unor persoane bănuite de braconaj şi de alte infracţiuni, s-au soldat cu capturi de arme şi muniţie
După mai multe decenii de abandonare a cercetărilor arheologice, Muzeul Vrancei a finanţat în această toamnă săpăturile unui tumul hallstattian.