Ce au putut să găsească medicii în esofagul unui pacient. Descoperirea bizară care i-a șocat, cum au procedat

0
Publicat:

După o masă copioasă cu fructe de mare, un bărbat din Singapore a văzut moartea cu ochii. A început să se simtă foarte rău, imediat cum a terminat. A mers la spital unde medicii au fost șocați de descoperirea făcută în esofagul pacientului.

Caracatiță s-a blocat în esofagul unui bărbat FOTO Jam Press /AGA Institute
Caracatiță s-a blocat în esofagul unui bărbat FOTO Jam Press /AGA Institute

Acesta a vomitat după ce a mâncat, avea disconfort în zona gâtului și înghițea cu dificultate, relatează Daily Mail.

Medicii i-au scanat esofagului pacientului și au făcut o descoperire bizară: acesta avea o caracatiță întreagă, blocată la 5 cm de joncțiunea dintre esofag şi stomac.

Echipa nu a avut de ales decât să efectueze pacientului tomografia computerizată, cunoscută sub numele de esofagogastroduodenoscopie. Imaginile bizare pe care le-au surprins au arătat caracatița, cu ventuzele sale, blocată la 5 cm de joncțiunea gastroesofagiană.

Încercările lor inițiale de a împinge sau de a extrage masa neobișnuită au fost nereușite.

În cele din urmă, endoscopul a fost manevrat cu atenție, iar medicii au folosit apoi forcepsul pentru a apuca capul caracatiței și a o extrage.

Pacientul s-a recuperat rapid

După mai multe încercări, medicii au reușit, în cele din urmă, să extragă caracatița blocată în esofagul pacientului. Bărbatul s-a recuperat rapid în urma procedurii și a fost externat după două zile.

Echipa medicală a precizat că blocajele alimentare reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme pe care le întâmpină la spital. O analiză a acestui caz medical a fost publicată în jurnalele medicale de top.

Medicii au mai spus că problemele cu bolul alimentar se remit spontan în 80 până la 90% din cazuri. Managementul endoscopic va fi necesar în 10 și 20% din cazuri, în timp ce mai puțin de 1% necesită o intervenție chirurgicală.

Echipa medicală a adăugat: „Tehnica de împingere” este metoda principală recomandată cu rate ridicate de succes, cu toate acestea, aplicarea unei forțe excesive poate provoca perforarea esofagiană.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite