Un bărbat a găsit cu un detector de metale un bulgăre uriaș de aur. Valorează o avere

0
Publicat:

Un australian a dat lovitura, cu ajutorul unui detector de metale găsind o piatră de 4,6 kg care conținea aur în valoare de 240.000 de dolari australieni (aproximativ 150.000 de euro), notează BBC. 

Un căutător de comori din Australia a găsit o pepită de aur masivă FOTO Twitter
Un căutător de comori din Australia a găsit o pepită de aur masivă FOTO Twitter

Darren Kamp, care a evaluat și a cumpărat piatra, a declarat că este cea mai mare pe care a văzut-o în cei 43 de ani de carieră.

„Am fost pur și simplu uimit... Este o descoperire unică în viață”, a declarat el, mărturisind că nu s-a gândit de două ori înainte de a cumpăra obiectul.

Potrivit acestuia, bărbatul care a făcut descoperirea a mers în magazinul lui Kamp, care se află în Geelong, la aproximativ o oră la sud-vest de Melbourne.

În mod normal, „oamenii vin cu aur prostesc sau cu alte roci care arată ca aurul”, spune Kamp.

„Dar el a scos această piatră din rucsac și, în timp ce mi-a pus-o în mână, m-a întrebat: «Credeți că are o valoare de 10.000 de dolari australieni?». M-am uitat la el și i-am spus: «Încearcă 100.000 de dolari australieni»”, povestește Kamp. 

Bărbatul a continuat apoi să îi spună că piatra din mâna lui Kamp era doar jumătate din descoperire.

În total, roca de 4,6 kg conținea aproximativ 2,6 kg de aur.

După ce a fost evaluată, Kamp a cumpărat-o de la el.

El spune că norocosul așteaptă cu nerăbdare să-și surprindă familia cu mica comoară pe care a găsit-o: „Mi-a spus: «Oh, soția mea va fi fericită»”

Deși astfel de descoperiri sunt rare, se estimează că Australia deține cele mai mari rezerve de aur din lume, iar multe dintre cele mai mari pepite din lume au fost găsite în Australia.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite