Descoperirea făcută de un american sub dărămăturile unui hambar vechi FOTO

0
Publicat:

Un bărbat din Comitatul Henry, Illinois, SUA, a avut parte de o descoperirea mai puțin obișnuită în timp ce dărâma un hambar. Nepotul său a împărtășit apoi povestea pe internet, spunând că au găsit „o capsulă a timpului” veche de 128 de ani și care conținea câteva obiecte ciudate, relatează Mirror.

Borcanul Mason, găsit de bărbat conținea un ziar datat cu 10 august 1894 Foto: Reddit
Borcanul Mason, găsit de bărbat conținea un ziar datat cu 10 august 1894 Foto: Reddit

Borcanul Mason, găsit de bărbat sub molozul vechiului hambar conținea un ziar datat cu 10 august 1894, un număr din Almanahul american al lui Ayer, un caiet sau o carte de povești care a fost grav deteriorată de-a lungul timpului și un pantof negru.

În ediția Almanahului american al lui Ayer, el a găsit o listă cu toate standardele medicamentelor americane utilizate în anii 1890. Potrivit sursei citate, copiile cărții de medicamente se vând online la aproximativ 20-50 de lire sterline, în funcție de vechimea și calitatea lor.

Cu toate acestea, bărbatul nu și-a putut explica de ce cineva ar pus acolo un pantof. 

Împărtășindu-și descoperirea pe Reddit, nepotul său a scris: „Unchiul meu a descoperit o capsulă a timpului din 1984 sub dărâmăturile hambarului bunicului meu. A trebuit să dăm jos și hambarul vechi pe care îl aveau bunicii mei – erau fermieri. În timp ce reciclam lemnul hambarului și fundația pietruită, el a descoperit borcanul Mason care se afla sub una dintre pietre”.

O capsulă a timpului este un recipient ce conţine obiecte sau documente reprezentantive unei epoci, destinată generaţiilor viitoare. 

Anul trecut, o altă capsulă a timpului a fost descoperită în SUA, în soclul statuii ecvestre a generalului Robert Lee, şef al armatei confederate care a apărat în special scalvia în timpul Războiului Civil (1861-1865), inaugurată în 1890 la Richmond, fosta capitală a secesioniştilor situată în Virginia.

Deși toată lumea se aștepta să găsească acolo o fotografie a lui Abraham Lincoln foarte dorită de colecţionari, cutiuța de circa 30 cm conținea trei cărţi şi un plic de pânză cu o fotografie, deteriorate toate de apă, precum şi o monedă cu origine necunoscută. Această capsulă pare să fi fost aşezată în soclu de muncitorii care au participat la ridicarea statuii. Una dintre lucrări era un ghid pentru astronomi şi navigatori datând din 1875. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite