Stiri despre colesterol

  352 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Pericole ale statului îndelungat pe scaun
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pericole ale statului îndelungat pe scaun

  Dacă petreci multe ori pe zi într-un scaun – la serviciu sau acasă, în faţa calculatorului sau a televizorului -  e posibil să dezvolţi, pe termen lung, anumite probleme legate de sănătate. Află care sunt riscurile şederii îndelungate.

 • Factorii de risc în bolile de inimă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Factorii de risc în bolile de inimă

  Dacă în unele cazuri bolile de inimă sunt o moştenire nedorită de familie, în alte situaţii stilul de viaţă nesănătos creşte riscul de a face infarct. Uite care sunt factorii care-l pot provoca!

 • Plante şi alimente care scad nivelul colesterolului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plante şi alimente care scad nivelul colesterolului

  Cu un nivel ridicat al colesterolului „rău“ (LDL) se pot confrunta atât vârstnicii, cât şi tinerii.  Greutatea corporală nu este un indice al colesterolului crescut. Cauzele nivelului ridicat de LDL sunt stresul, moştenirea genetică şi alimentaţia dezechilibrată.

 • Cimbrul, leac pentru zeci de boli
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cimbrul, leac pentru zeci de boli

  Cimbrul dă gust mâncărurilor, însă acest condiment are şi calităţi medicinale, fiind de ajutor în multe dintre bolile sezonului rece. Află ce afecţiuni poţi trata cu remediile din cimbru!

 • FOTO Porcul românesc vs. porcul vietnamez: plusuri şi minusuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Porcul românesc vs. porcul vietnamez: plusuri şi minusuri

  Au invadat piaţa autohtonă şi putem spune că face concurenţă serioasă porcului românesc. Fiind o rasă de talie mai mică, de culoare neagră şi mult mai uşor de întreţinut în comparaţie cu porcul românesc, porcul vietnamez a câştigat teren prin faptul că nu prea are grăsime, iar carnea sa nu conţine colesterol.

 • Am colesterolul mare. Ce schimbări să fac în dietă?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Am colesterolul mare. Ce schimbări să fac în dietă?

  Tot auzim în ultimii ani cât de important este să avem grijă de nivelul colesterolului dacă vrem o inimă sănătoasă. Cu câteva schimbări în dietă, poţi ţine sub control nivelul colesterolului.

 • Eşti la zi cu analizele medicale?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eşti la zi cu analizele medicale?

  Tu când ţi-ai făcut ultima dată analizele medicale complete? Chiar dacă te simţi bine şi ştii că n-ai o problemă de sănătate, tot este bine să-ţi faci aceste teste în fiecare an. Unele boli apar fără niciun avertisment!

 • Esenţa unei diete sănătoase: top 10 cele mai nutritive seminţe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Esenţa unei diete sănătoase: top 10 cele mai nutritive seminţe

  Seminţele reprezintă originea nutriţiei. Fiecare plantă conferă seminţelor sale concentraţii mari de vitamine, minerale, proteine, uleiuri esenţiale şi enzime. În cazul în care cauţi o gustare nutritivă şi săţioasă, seminţele sunt cea mai bună idee.

 • Românii stau prost cu nivelul colesterolului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii stau prost cu nivelul colesterolului

  În decurs de o lună, din 6.600 de români care şi-au măsurat colesterolul total, peste jumătate aveau valori ce depăşeau limita maximă, arată o cercetare recentă.

 • Ceaiuri benefice pentru sănătatea ta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceaiuri benefice pentru sănătatea ta

  Sunt uşor de preparat, iar proprietăţile lor curative sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri. Însă cum anume îţi îmbunătăţesc ceaiurile sănătatea?Află în cele ce urmează.

 • Efectele vindecătoare ale drojdiei de bere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Efectele vindecătoare ale drojdiei de bere

  În compoziţia drojdiei de bere se găsesc aminoacizi, lipide, glucide, săruri minerale, vitaminele D, E şi toate din complexul B, potasiu, fier, calciu, magneziu şi fosfor. Aceste substanţe joacă un rol esenţial în menţinerea sănătăţii.

 • 5 moduri prin care poţi să scazi nivelul colesterolului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 moduri prin care poţi să scazi nivelul colesterolului

  Colesterolul este văzut de mult ca un inamic al sănătăţii inimii, iar noile studii ne învaţă şi mai multe despre această „bestie“ care ne pune sănătatea în pericol. În primul rând, există un colesterol bun şi altul rău. Cel bun trebuie ţinut la un nivel puţin crescut, iar cel rău trebuie scăzut. Există câteva sfaturi care te ajută să faci asta.

 • Condimente pentru o sănătate de fier
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Condimente pentru o sănătate de fier

  Chiar dacă principala lor calitate este aceea de a da un gust bun mâncării, condimentele au şi proprietăţi curative. Iată în cazul căror afecţiuni îţi pot fi de folos!

 • Grăsimile bune
pentru organism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grăsimile bune pentru organism

  O dietă care are în vedere consumul de grăsimi nesaturate te poate ajuta în încercarea de a diminua nivelul „colesterolului rău” din sânge şi creşterea lipoproteinelor cu densitate mare, cunoscute şi sub numele de „colesterol bun”.

 • Ce să mănânci ca să ai colesterolul mic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce să mănânci ca să ai colesterolul mic

  Pentru a ţine colesterolul în frâu, nu te baza doar pe medicamente. La fel de important este şi ceea ce mănânci. Află ce alimente te po ajuta!

 • Spirulina şi beneficiile sale asupra sănătăţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spirulina şi beneficiile sale asupra sănătăţii

  Scade riscul contractării unor virusuri, oferă protecţie împotriva cancerului de colon, reduce nivelul colesterolului rău (LDL), conţine de cinci ori mai mult betacaroten decât morcovii, are mai mult de 50% proteine pure şi poate să echivaleze o masă completă. Iată doar câteva dintre beneficiile spirulinei, un „superaliment“ oferit de natură.

 • Patru metode prin care să-ţi menţii mintea ageră odată cu înaintarea în vârstă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patru metode prin care să-ţi menţii mintea ageră odată cu înaintarea în vârstă

  Odată cu înaintarea în vârstă, problemele de zi cu zi devin din ce în ce mai apăsătoare, iar mintea nu mai funcţionează la fel de bine ca în trecut. Sănătatea mintală este foarte importantă, mai ales la vârste înaintate, protejarea ei fiind foarte importantă. Dar cum poţi să te asiguri că mintea ta rămâne ageră pe măsură ce îmbătrâneşti?

 • Avem graşi fiindcă n-avem mâncare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avem graşi fiindcă n-avem mâncare

  Am văzut la televizor, aşa cum aţi văzut cu toţii, un copil de 6 ani care are 120 de kilograme. Să mai aud eu vreun tâmpit care spune că obezii sunt nişte nesimţiţi! În sfârşit, se recunoaşte public: obezitatea e boală cronică.

 • Opt metode prin care vinul roşu te menţine sănătos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opt metode prin care vinul roşu te menţine sănătos

  După o zi grea de muncă, un pahar de vin roşu este o metodă foarte bună de te elibera de stres, pe lângă multe alte beneficii pentru sănătate. „Today Health“ ne prezintă opt motive pentru care vinul roşu este o bună alegere pentru noi.

 • Leacuri străvechi cu leurdă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Leacuri străvechi cu leurdă

  Denumită şi ceapa vrăjitoarelor, usturoi de pădure sau usturoiţă, leurda este un aliment-medicament, datorită substanţelor active pe care le conţine. Din cele mai vechi timpuri, ea a fost folosită pe post de plantă „bună la toate“, având un puternic efect detoxifiant.

 • Cine are nevoie
de detoxifiere în Post
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine are nevoie de detoxifiere în Post

  Stilul de viaţă modern ne predispune la acumularea în organism a unui nivel mult prea mare de substanţe nocive, dificil de metabolizat, iar sistemul natural de eliminare a toxinelor este suprasolicitat. De aceea, corpul are nevoie de ajutor. Un astfel de ajutor este dieta de post.

 • Din secretele alimentelor anticolesterol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din secretele alimentelor anticolesterol

  În general, când avem o afecţiune,  ne-am obişnuit să avem tot felul de interdicţii alimentare: să nu bem vin dacă avem hipertensiune, să nu mâncăm carne de porc dacă avem colesterol mare... Important este însă şi ce avem voie. Şi mai important, ce alimente tratează afecţiunea.

 • Aşa poţi preveni demenţa!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aşa poţi preveni demenţa!

  Nu toţi oamenii îşi pierd memoria şi aptitudinile mintale la bătrâneţe. Însă nu trebuie să ignori acest risc. Ia măsuri din timp şi vei putea preveni instalarea demenţei. Află în continuare ce soluţii îţi stau la îndemână.

Modifică Setările