Stiri despre ancom

  263 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Telefoanele mobile furate nu vor mai funcționa în nicio rețea din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Telefoanele mobile furate nu vor mai funcționa în nicio rețea din România

  Până la sfârșitul acestui an, România ar putea avea o bază de date care să conțină codurile unice de identificare ale telefoanelor pierdute. Președintele ANCOM, Cătălin Marinescu, este de părere că o asemenea bază de date ar proteja utilizatorii și ar descuraja furtul de telefoane.

 • Cargo, amendată pentru încălcarea drepturilor rezervate Poştei Române
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cargo, amendată pentru încălcarea drepturilor rezervate Poştei Române

  Autoritatea de reglementare în comunicaţii, ANCOM, a amendat compania Cargo Serv Post cu suma de 5.000 lei pentru că a prestat servicii poştale asupra cărora Compania Naţională Poşta Română (CNPR) are drept exclusiv până la 31 decembrie 2012, a anunţat instituţia.

 • Termenul a fost micşorat: cât de repede ne vom putea porta numerele de telefon în altă reţea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Termenul a fost micşorat: cât de repede ne vom putea porta numerele de telefon în altă reţea

  Termenul de portare a unui număr de telefon dintr-o reţea în alta va fi de maximum trei zile lucrătoare, de la zece zile cât era până în prezent, în timp ce activarea unui număr portat se va face în cel mult o zi lucrătoare în loc de patru, a anunţat miercuri Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

 • Examene pentru radioamatori şi operatorii mobili de radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Examene pentru radioamatori şi operatorii mobili de radio

  Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), prin Direcţiile sale Regionale din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş, organizează, în perioada 3 aprilie - 22 mai 2012, sesiunea ordinară de examinare în vederea obţinerii certificatelor de radioamator şi certificatelor de operator radio în serviciul mobil terestru.

 • Portarea numerelor de telefon ar putea avea loc în 3 zile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Portarea numerelor de telefon ar putea avea loc în 3 zile

  Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a lansat, miercuri, un proiect de decizie prin care durata maximă a procedurilor administrative aferente portării numerelor de telefon se va reduce de la 10 la 3 zile lucrătoare.

 • ANCOM a dat amenzi de 158.000 de lei în 2011
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANCOM a dat amenzi de 158.000 de lei în 2011

  Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii a efectuat în 2011 un număr de 12.226 de acţiuni de control pe piaţa de comunicaţii şi servicii poştale, în urma cărora a transmis 596 de notificări şi 325 de avertismente şi a aplicat 33 de amenzi în sumă 158.000 de lei.

 • Serviciile telecom: De ce nu-și ajută România cetăţenii?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Serviciile telecom: De ce nu-și ajută România cetăţenii?

  Românii ar putea, începând de miercuri (25 mai), să-și schimbe operatorul de telefonie fixă sau mobilă într-o singură zi lucrătoare, fără a modifica și numărul de telefon. Guvernul român amână, însă, o astfel de schimbare.

 • UE ne dă mai multe drepturi la telefonie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UE ne dă mai multe drepturi la telefonie

  Cetăţenii Uniunii Europene îşi pot muta numărul de mobil în altă reţea într-o singură zi. Românii nu au această posibilitate. Noile norme ale Uniunii Europene, ce ar fi trebuit transpuse în legislaţia românească şi să intre în vigoare astăzi, oferă mai multe drepturi cetăţenilor în raport cu operatorii telecom.

 • Drepturi noi pentru abonaţii la net şi la mobil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Drepturi noi pentru abonaţii la net şi la mobil

  La data de 25 mai intră în vigoare un set de reglementări comunitare ce stabilesc drepturi suplimentare pentru utilizatorii de telefonie mobilă şi de internet.

 • De ce renunţă românii la TV prin cablu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce renunţă românii la TV prin cablu

  Lipsa banilor, plecarea din ţară şi migrarea către internet sunt câteva dintre motivele care i-ar fi putut determina pe români să renunţe la abonamentul TV. Televiziunea prin cablu începe să nu mai fie indispensabilă românilor. Fie nu mai are loc în bugetul de criză, fie au înţeles că există viaţă şi după ce închid televizorul.

 • Laborator de măsurare a nivelului de radiaţii la telefonul mobil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Laborator de măsurare a nivelului de radiaţii la telefonul mobil

  ANCOM aşteaptă finanţarea necesară pentru un laborator mobil de măsurare a Standardul de expunere pentru telefoanele mobile. Pe scurt, (SAR - Specific Absorption Rate). SAR arată măsura în care energia degajată de undele radio (numite popular radiaţii) sunt absorbite de corpul uman expus campului electromagnetic emanat de telefonul mobil.

 • Comparatorul de tarife de telefonie şi de internet, amânat din nou
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comparatorul de tarife de telefonie şi de internet, amânat din nou

  Mult-anunţata aplicaţie web a arbitrului telecom – Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) – care compara ofertele de telefonie şi internet din punctul de vedere a preţului, ce trebuia să fie gata până la finele anului, a fost amânată pentru perioada 2011-2012, potrivit planului de acţiuni al instituţiei pe 2011.

 • Utilizatorii pot testa viteza internetului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Utilizatorii pot testa viteza internetului

  Furnizorii de servicii de internet cu peste o mie de utilizatori vor trebui să publice pe site-ul companiei programe pentru măsurarea vitezei de internet, până la 1 aprilie 2011, potrivit unui proiect de decizie al Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

 • Selecţie pentru acordarea licenţelor de cablu digital
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Selecţie pentru acordarea licenţelor de cablu digital

  Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) va acorda, prin proceduri de selecţie comparative distincte, două licenţe (multiplexe) care vor permite furnizarea de servicii de televiziune digitală, potrivit proiectului de decizie al instituţiei, publicat pe site-ul ANCOM.

 • Oficialii ANCOM, numiţi prin decret prezidenţial
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oficialii ANCOM, numiţi prin decret prezidenţial

  După un an de amânări, ordonanţa de urgenţă privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a fost aprobată de Senat.

 • 3,3% din români nu au acces la telefonia fixă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  3,3% din români nu au acces la telefonia fixă

  Peste 3% din populaţia României nu are acces la linii de telefonie fixă, în timp ce două localităţi nu beneficiază de acoperire pentru telefonia mobilă, potrivit unui studiu al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Modifică Setările