ANCOM expune la BSDA 2024 echipamente şi autospeciale utilizate în activitatea de monitorizare şi control

0
Publicat:

Echipamente şi autospeciale utilizate în activitatea de monitorizare şi control a resurselor de spectru de frecvenţe radio sunt expuse de ANCOM la Black Sea Defense and Aerospace (BSDA).

Expoziția BSDA
ANCOM expune la BSDA

"ANCOM monitorizează şi controlează utilizarea resurselor de spectru prin intermediul unui sistem de monitorizare alcătuit din staţii fixe şi mobile de monitorizare, sisteme de goniometrie şi geolocalizare, precum şi cu ajutorul autospecialelor dotate cu echipamente specifice pentru verificarea calităţii şi acoperirii cu servicii de comunicaţii. Autoritatea expune în cadrul Black Sea Defense and Aerospace (BSDA) echipamente din Sistemul Naţional de Monitorizare a Spectrului (SNMS) din dotarea instituţiei. În acelaşi timp, reprezentanţii Autorităţii vor oferi vizitatorilor informaţii complete despre instrumentele de informare dedicate utilizatorilor de comunicaţii electronice din România: www.monitor-emf.ro şi www.aisemnal.ro", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, AGERPRES de arbitrul pieţei telecom.

Potrivit sursei citate, Autoritatea monitorizează permanent intensitatea câmpului electromagnetic generat de emiţătoarele utilizate pentru furnizarea serviciilor radio-TV şi de telefonie mobilă (inclusiv 2G, 3G, 4G, 5G) sau de către alte staţii de radiocomunicaţii prin intermediul celor 200 de senzori ficşi care funcţionează permanent şi care sunt amplasaţi în Bucureşti şi în peste 140 de localităţi din ţară. De asemenea, instituţia realizează măsurători ale intensităţii câmpului electromagnetic şi cu echipamentele mobile aflate în dotarea instituţiei.

"Rezultatele tuturor măsurătorilor sunt publice pe www.monitor-emf.ro şi orice persoană interesată sau îngrijorată poate avea acces la informaţii cu privire la nivelurile de câmp electromagnetic înregistrate în România prin intermediul unei surse unice şi permanent actualizate, putând analiza inclusiv variaţiile în timp ale acestora", se precizează în comunicat.

Recent, ANCOM a demarat o campanie de măsurare a gradului de acoperire cu semnal mobil în România, verificarea zonelor cu risc de roaming involuntar şi a calităţii serviciilor de date în unele oraşe.

Black Sea Defense and Aerospace (BSDA) are loc o dată la doi ani, începând din anul 2007, şi este unul dintre cele mai mari evenimente din domeniul industriei de apărare la nivel mondial.

Cea de-a 9-a ediţie a evenimentului, care are loc în perioada 22 - 24 mai 2024 la Complexul Romaero Băneasa, este organizată de TNT Production România cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Economiei - ANCEX, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, ANCOM şi al Ambasadei SUA la Bucureşti, fiind acreditată de către Departamentul pentru Apărare al SUA.

La eveniment participă peste 400 de firme din România şi din întreaga lume, ce vor prezenta celor interesaţi echipamente şi autovehicule utilizate în scopul apărării terestre, aeriene şi maritime. Totodată, vor fi prezentate echipamente şi servicii conexe industriei de apărare. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite