Șeful ANCOM îl întreabă pe generalul Kellog de ce SUA susține partide extremiste. Răspunsul omului președintelui Trump

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pavel Popescu, vicepreședintele Autorității Naționale pentru Administrarea și Reglementarea în Comunicații (ANCOM) l-a întrebat pe Keith Kellog, emisarul special trimis de Trump pentru Ucraina, de ce SUA susține partidele de extremă-dreaptă.

FOTO: Facebook Pavel Popescu
FOTO: Facebook Pavel Popescu

„Vedem ceva, un elefant în încăpere. Vedem o paralelă cu aceleaşi solicitări din prima administraţie, semne directe şi indirecte de susţinere a partidelor de extremă dreapta în Europa. Care, apropo, votează, în parlamentele noastre, împotriva cheltuielilor militare.

În ţara mea, candidatul prezidenţial, şi eram preşedintele Comisiei de securitate naţională şi apărare care a votat pentru cheltuieli de 6,5 miliarde de dolari pt avioanele F35 pentru apărarea ţării, în cadrul parteneriatului strategic. În ţara mea, un candidat a vorbit împotriva parteneriatului, spunând că este un lucru foarte rău să cheltui bani pentru avioanele F35 pentru apărarea noastră”, a declarat Pavel Popescu.

În urma scurtei prezentări, șeful ANCOM l-a întrebat pe Kellogg cum tratează narațiunea promovată de extrema dreaptă, care se opune cheltuielilor pentru apărare.

„Cum trataţi acest tip de naraţiune, în timp ce încercaţi să convingeţi Europa, şi sunt de acord, ar trebui să fim convinşi să facem mai mult, sunt un mare susţinător al acestui lucru, dar cum veţi trata această provocare, în timp ce susţineţi vocile care au fost votate pentru că nu vor să cheltuie aceşti bani pentru apărare?, a întrebat Popescu.

La această întrebare, Kellog a răspuns că este problema Europei, deoarece, într-o democrație, populația are șansa de a vota în această privință.

„Când vorbiţi despre astfel de probleme, aceasta este problema dumneavoastră, nu a noastră. Acelaşi lucru s-a întâmplat astăzi cu o problemă paralelă, când am fost întrebat despre alegerile ucrainene. Aceasta este problema poporului ucrainean. Acesta este motivul pentru care, într-o democraţie, aveţi şansa de a vota în această privinţă.

Unul dintre fondatorii Constituţiei noastre, Benjamin Franklin, a fost, venind de la convenţia constituţională, a fost întrebat «Ce ne oferiţi?». Răspunsul a fost: «O republică pe care o puteţi păstra». Aceasta este o întrebare pe care trebuie să o puneţi fiecăruia dintre voi în naţiunile voastre. Nu este o întrebare pe care să o puneţi Statelor Unite. Fiecare trebuie să se implice de partea sa. Voi o faceţi, noi o facem, dar la aceasta trebuie să răspundeţi singuri”, a răspuns Kellogg.

ANCOM a anunțat la începutul lui februarie un plan „bine definit” pentru gestionarea alegerilor prezidențiale din 2025, prin care candidații vor fi instruiți de autorități pentru a respecta reglementările privind campaniile în mediul online.

„În primul rând, ANCOM, ca și coordonator al serviciilor digitale în România, după experiența post-alegeri, a contactat absolut toate autoritățile aflate în coordonarea ANCOM-ului și a setat un plan foarte bine definit cu privire la ce se va întâmpla în următoarele luni la următoarele alegeri.

Vreau să vă spun un lucru care să fie foarte clar - faptul că România a fost luată prin surprindere cu privire la modul în care s-au desfășurat alegerile în spațiul online este o realitate cu care se confruntă nu doar România, este o realitate în fața căreia se află țări mult mai evoluate și mai mari ca România. Un exemplu este Germania,” a declarat Popescu.

Evenimente

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite