Preşedintele Iohannis a făcut din PNL a cincea roată la căruţa guvernării. Iar PNL a acceptat cu resemnare…

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la urmă, aceasta-i întrebarea. Cum de a acceptat conducerea PNL să ajungă din vioara întâi a guvernării anterioare, a cincea roată la căruţă în actuala guvernare. Cum de s-au lăsat păcăliţi în halul acesta, pentru ca acum să constate că toată guvernarea a fost confiscată de PSD. Iar premierul Ciucă, un biet prizonier al PSD şi al lui Iohannis. Bugetul se face la ministerul de Finanţe, acolo unde ministrul este de la PSD.

Cum a vrut şi decis PSD, aşa vom trăi încă un an de zile. Restauraţie în toată regulă.

Guvernul Ciucă a alocat administraţiilor locale un miliard de lei. Dintre Consiilie Judeţene care au beneficiat de aceste fonduri, 20 de CJ-uri sunt conduse de PSD, şi doar unul singur de PNL. O dovada mai vie nu cred că există, pentru faptul că PNL nu mai contează. Cine conduce ministerul de Finanţe şi guvernul? PSD! Iar premierul Ciucă nu iese din cuvântul lui Ciolacu!

Florin Cîţu regretă acum situaţia creată. Prea târziu

În ultimele sale declaraţii Florin Cîţu constată şi regretă ceea ce vedem cu toţii. Ideile şi principiile PNL au fost lăsate pe dinafară. Fără că şefii PNL să aibă vreun cuvânt de spus.

Bugetul alocat investiţiilor, mai mic de 7% cât era prevăzut în programul de guvernare. Florin Cîţu: „este un compromis, vom vedea dacă Partidul Naţional Liberal va accepta să meargă şi cu acest compromis mai departe în această coaliţie, ca să fiu mai clar. E partea de principiu de la care am pornit când am făcut această coaliţie”.

Ca să produci mai mult, trebuie să investeşti. E simplu: formula pe care a avut-o PSD în 2017-2019 n-a funcţionat; să dai ce nu ai duce la dezastru. Noi am arătat că trebuie să faci invers: întâi să investeşti, să produci şi apoi să dai şi de aceea au fost legate cele două”.

Va trebui premierul să vină în PNL să prezinte bugetul. Trebuia să vină astăzi, a plecat la Bruxelles, dar când se întoarce trebuie să vină să prezinte bugetul colegilor din PNL, pentru că este premierul liberal”.

Despre politica PSD faţă de mediul privat. „PNL vede cum au fost găsite resurse pentru toate măsurile PSD, dar pentru măsurile PNL nu. Am trecut de la antreprenorul-erou la a face antreprenorul infractor.” „Premierul Ciucă trebuie să vină să ne explice aceste situaţii”.

Atmosfera din PNL este explozivă

N-a trecut mult timp şi conducătorii PNL şi-au dat seama că premierul Ciucă face politica PSD-Iohannis. Că au căzut în capcana întinsă de preşedintele Iohannis, care dictează premierului Ciucă ce şi cum să facă.

Senatorul PSD Daniel Zamfir i-a transmis marţi liderului PNL, Florin Cîţu, să îşi ţină gura şi să nu mai vorbească despre investiţii pentru că „nu are dreptul”. „Eu l-am auzit pe primul-ministru, care este domnul Ciucă şi care este de la PNL, vorbind despre acest buget.”

Mai clar de atât, ce să mai spună PSD.

Deputatul PNL Cristian Băcanu a transmis, marţi, printr-un comunicat oficial, că a fost extrem de dificil ca PNL să voteze alianţa stânga-dreapta cu PSD şi că ”o să fie şi mai greu să votăm bugetul dacă nu conţine şi cei 7% pentru investiţii”. Un mesaj similar are şi deputatul PNL Gheorghe Pecingina.

Ciprian Ciucu, pesedintele PNL Bucureşti:

”Acum la ce vă aşteptaţi? Când toate ministerele importante sunt la PSD şi ministrul de Finanţe este de la PSD, vă aşteptaţi la altceva? Eu mă simt ca într-o guvernare PSD, nu ştiu de unde surpriza. Nu mă aşteptam la altceva”. 

Florin Cîţu este acuzat de propria organizaţie că nu răspunde la telefon. PNL Vâlcea a solicitat printr-o adresă oficială o întâlnire cu şeful PNL, pentru că acesta refuză să răspundă la telefon.

Ruperea PNL între aripa Cîţu şi aripa Orban

Nu că ar fi prima dată când PNL se sparge în aripi şi aripioare. De data aceasta, autorii spargerii PNL sunt Iohannis şi Cîţu. Când Orban le-a spus că Iohannis manipulează PNL şi-l va duce la remorcă PSD, n-a fost crezut. Pe lângă 18 parlamentari care au trecut deja în tabăra Orban, acum, după înscrierea oficială a partidului ”Forţa liberală”, este de aşteptat ca organizaţii întregi, sau doar grupuri de liberali să se mute în partidul lui Orban. Dacă PNL va continua să fie remorca PSD la guvernare, este clar că tot mai multe organizaţii se vor muta la partidul lui Orban.

PNL este astăzi într-o situaţie extrem de dificilă. Pentru că a mers în totalitate pe mâna lui Iohannis. Ce a dictat Iohannis, asta au făcut. Numai că de plătit nu va plăti Iohannis. Ci PNL, conducătorii săi, membrii de rând ai partidului. Nota de plată va veni la alegerile din 2024. Doar că atunci va fi prea târziu pentru a mai repara ceva.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite