Povestea cu Iohannis, preşedintele Consiliului European, menită să arate alegătorilor că România este bine guvernată

0
0
Publicat:

PSD şi PNL caută tot felul de şmecherii să atragă voturile alegătorilor la europarlamentare. Au inventat povestea că Iohannis are o şansă reală să ajungă preşedintele Consiliului European (CE),  pentru a demonstra că România este apreciată la Bruxelles pentru guvernarea „stabilă”  PSD-PNL, pentru aportul adus Uniunii Europene, pentru încrederea de care se bucură România. Şi „cârcotaşii” din presă, atâţia câţi au mai rămas, să nu fie auziţi de alegători când vorbesc despre deficite bugetare enorme, despre aparatul bugetar care înghite finanţele ţării, despre datoria externă care va îndoi fii şi nepoţii noştri.

Ce şanse are Iohannis?

În realitate, după cum declară persoane avizate, agenţia de presă Bloomberg, Iohannis are şanse spre zero de a fi ales preşedintele CE, pentru că CV-ul său politic nu conţine mari „succese”: pentru economia României se prevede  o creştere minimă, deficitul bugetar stă să sară în aer, îndatorarea statului este la 50% din PIB, corupţia şi furturile din bugetul statului sunt la nivelul  guvernării Dragnea, în plan european nu se ştie de vreun succes  notabil al preşedintelui Iohannis. Accederea în spaţiul Schengen este un eşec dureros, resimţit de toţi cei care stau la cozi în vamă.

România Educată tot needucată rămâne după prestaţia lamentabilă a ministrei Ligia Deca. Nu avem criterii de performanţă pentru profesori, cerute şi de premierul Ciolacu, salarizarea se face tot otova, nu avem un Curriculum Naţional modern, adus la etapa de evoluţie actuală a societăţii româneşti, managementul în educaţie este în continuare politizat, rezultatele la testele PISA ne plasează pe penultimul loc în Europa.

Sunt multe alte personalităţi cu CV-uri europene mult peste cel al preşedintelui Iohannis. Singură notă bună o primeşte Iohannis la poziţia României faţă de Ucraina şi la ajutorul acordat acestei ţări. Insuficient.

Nu că nu m-aş bucura să nu am dreptate. România prezentă cu o funcţie la nivel aşa de înalt n-ar avea decât de câştigat. Dar, din păcate, suntem departe de ziua aceea.

Ce speră să câştige PSD şi PNL?

Negocierile pentru funcţiile înalte de la UE se încheie după aflarea rezultatelor de la europarlamentare. Până atunci, PSD şi PNL vor întreţine iluzia că Iohannis este în cărţi pentru şefia CE, cu speranţa că vor atrage voturile românilor la europarlamentare. Suntem în plină pre campanie electorală, PSD şi PNL vor să abată atenţia românilor de la problemele de zi cu zi fluturându-le speranţe deşarte care să-i atragă să voteze PSD şi PNL. În contextul  laudelor de sine, PSD şi PNL vor să continue o guvernare de încă patru ani, cu rezultate la fel de catastrofale.

Cine mă contrazice să explice: azilele groazei, spitalele groazei, explozia de la Crevedia, crima de la 2 Mai, rezultatele la testele PISA, deficitele bugetare, îndatorarea externă, cele 111 instituții din subordinea ministerului Agriculturii, si el inutil,  şi multe, multe altele.

Vor mai fi episoade cu astfel de „succese” remarcabile, care se vor dovedi, până la urmă, vorbe în vânt. Dar cum accesul la sursele externe de informaţii este foarte simplu în epoca noastră, speranţa de păcălire se îndreaptă spre cei neinformaţi, susţinători ai partidelor AUR şi SOS(oacă), spre cetăţenii din mediu rural care încă mai trăiesc în sindromul tătucului a tot puternic şi a toate ştiutor (Iohannis), din ce în ce mai puţini.

Pe noi, cei care citim printre rânduri promisiunile de mărire şi fericire trâmbiţate de PSD şi PNL,  ar trebui să ne bucure dacă scorul în alegeri a partidelor „suveraniste” şi pro ruse va fi micşorat de astfel de acţiuni.

Dar cei de la conducerea statului, în frunte cu Iohannis, să fie conştienţi că nu păcălesc pe toată lumea. Minciuna are întotdeauna picioare scurte.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite