O lume populată de Michael Jacksoni multiplicaţi şi Marilyn Monroe nefericite

0
0
papusa barbie foto reuters

Am auzit întâmplător care e idealul de frumuseţe feminină: să ai picioarele lui Cameron Diaz, abdomenul plat al Giselei Bündchen şi sânii Jessicăi Simpson. Toate aceste superbe femei au mărturisit însă că nu sunt mulţumite în totalitate de frumuseţea lor, adică ar merge ba alte buze, ba un nas mai mititel şi mai obraznic, ba o buclă mai rebelă.

Bărbaţii şi-ar dori picioarele atletice ale lui David Beckham, pătrăţelele lui Matthew McConaughey şi posteriorul bombat al nu mai ştiu cui naiba.

WTF! O lume populată de Barbie şi Ken. În care 7 din 10 femei se urcă pe cântar de 2-3 ori pe zi şi la fel fac 6 din 10 bărbaţi. Şi toţi declară că viaţa lor socială şi sexuală s-ar îmbunătăţi considerabil dacă ar fi mulţumiţi de corpul lor. Dar creierul? Cât o mai fi creierul? Cred că mai ieftin decât halatul….

Oamenii aceştia care suferă zilnic că nu sunt destul de frumoşi nu fac parte dintre cei 1-2% cu BDD (Body Dysmorphic Disorder), o tulburare de comportament din gama obsesiv-compulsive din cauza unei mizerabile autoevaluări, adeseori însoţită de depresie, cu risc crescut de suicid şi operaţii estetice inutile şi repetitive, uneori până la automutilare. Nu, oamenii aceştia suntem noi: obsedaţi de cântar, de riduri, de nasuri, de burţi şi sâni, neglijând cronic creierul şi sufletul

O lume populată de Michael Jacksoni multiplicaţi şi Marilyn Monroe nefericite.

Zombies umani care îşi anulează orice altă calitate atunci când cântarul nu arată cifra dorită sau le-au apărut ridurile laba-gâştii în colţurile ochilor, trecând prin viaţă cu priviri de căprioare rănite şi cu sufletul sângerând, sub privirile noastre invidioase, muritori de rând care ne facem din ei idoli. Surprinzător, România ocupă locul 17 mondial la intervenţii de chirurgie estetică (invazive şi noninvazive). Locul I mondial , Coreea de Sud (1 din 77 cetăţeni intre 19 si 49 de ani au avut o intervenţie de înfrumuseţare), locul II Grecia iar locul III Italia , adică invers faţă de locul pe care aceste ţări îl ocupă in Topul Fericirii (ţara noastră fiind pe un trist loc 86). Iranul, care ocupă locul 110 in acest top, este pe locul I la intervenţii chirurgicale de corectare a nasului, făcute de femei în dorinţa de a-şi găsi un soţ mai bun.

Oameni buni, nu-i nimic dacă vine sfârşitul lumii! Nu merităm viaţa pe Pământ, zău! Cu cât trăim mai mult, mai confortabil şi mai interesant, cu atât ne batem joc mai mult de toate acestea, ne căutăm dramolete şi ne nefericim cronic. Ce scârboasă ar fi o lume populată de fiinţe perfecte! Ce mecanică şi odioasă! Eu, una, am iubit bărbaţi şi frumoşi şi urâţi, şi cu burtă şi cu pătrăţelele şi m-am simţit regina lumii lui cât timp m-au iubit: frumoasă, norocoasă, specială.

Ne iubim între noi şi facem perechi (uneori surprinzătoare): cel mai râvnit burlac cu o gospodină ştearsă ori diva invidiată cu mititelul cu guşă si picioare strâmbe; chimia iubirii nu are de-a face cu cântarul! Iubiţi-vă pe voi înşivă aşa cum sunteţi şi fiţi voi înşivă! Să fii autentic in pielea ta e cel mai bun lucru pe care ti-l poţi dărui în viaţă.

Citiţi textul integral pe sereniti.ro

Un text semnat de Simona Tivadar
 


Simona Tivadar este medic primar în diabet, boli de nutriţie si metabolism. Adepta explicaţiei ştiinţifice cu orice preţ, cu amendamentul că dacă respecţi toate regulile, pierzi toată distracţia. Heităr convins al vieţii virtuale, care îşi calcă sistematic pe inimă de vreo doi ani, într-un razboi naiv şi personal cu impostura medicală, vraci vegani şi vârcolaci daco-plafarişti. Şi care vă invită si pe voi să creşteţi oastea celor care cred că "glumind putem spune orice, chiar şi adevărul" -S. Freud.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite