Numărătoarea inversă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Tot înainte că înapoi nu se mai poate!“ este o expresie des repetată, cu plăcere, pe care am auzit-o prima dată, cu nişte ani în urmă, la unul dintre miliardarii de carton ai României noi, spusă cu siguranţa omului de „afaceri“, obişnuit cu urcatul în avionul prezidenţial, cu afacerile cu statul, cu folosirea şi încălcarea legilor după bunul plac şi manipularea crasă.

Au fost alte vremuri pentru marii penali ai României, dar, după cum ne arată timpul, trecătoare.

În prezent, zilele anului 2016 curg implacabil, într-un început de ianuarie geros, venit dintr-o diferenţă de temperatură pozitivă, de la 10-12 grade Celsius la o dârdâială de sub -10 chiar -20 de grade Celsius, temperaturile României în această perioadă. Şi, evident, ianuarie aducând un pic de zăpadă şi un dram de speranţă, lucruri atât de aşteptate de români. Dar temperatura oamenilor şi evenimentelor vor creşte odată cu număratul filelor din calendar.

Numărătoarea inversă şi ireversibilă a început pentru foarte multe lucruri şi mai ales oameni. Pentru că în acest nou an sunt programate şi se vor întâmpla evenimente care  le vor schimba viaţa românilor, chiar şi a celor de peste mări şi ţări. Dacă va fi în bine sau în rău asta nimeni nu ştie, dar sigur vor fi chestii urâte, de coşmar, de care vom scăpa cu siguranţă şi la fel de sigur, ne vom pricopsi şi cu câte ceva bun. Nu ştim cât de multe şi cât de bune vor fi.

Numărătoarea inversă a început conform calendarului de evenimente prevăzute şi neprevăzute din ţara noastră. Măria sa Timpul a început numărătoarea inversă şi pentu alţi trecători şi trecătoare cu ştaif, cu ranguri şi funcţii importante în această ţară bogată, însă, cu un nivel al sărăciei la limită. Abia aştept, căci ştiu sigur se va întâmpla, să scăpăm de necuvântătoarele, penalii şi specialii din actualul Parlament. M-am săturat de gaşca de politicieni şi pseudopoliticieni, unii dintre ei, ăia mai dezgheţaţi, cu găşti şi grupuri de sprijin în spate, numite partide politice, susţinuţi de roboţii negânditori, necuvântători şi ascultători, iubite, secretare şi alţi valeţi, provenind din rândul celorlalţi parlamentari.

Sigur vom scăpa de parlamentari fabricaţi de fosta ”Televiziune a Poporului” lui D.D., personaj neintrodus în Parlament din cauză de ghinion, aflat acum un pic la răcoare, demnitari făcuţi din prostia poporului şi abilitatea unor escroci, care ajunseseră să aibă şi grupuri parlamentare în Legislativ.

Sigur vom scăpa de parlamentari creaţi în laboratoarele voiculesciene, de la televiziunile antene, de genul exgrevistei foamei, de la Caracal, nu-i dau nume că nu merită amintit, care s-a repezit nervos, obraznic, tupeist, la sfârşit de an şi de mandat, la gâtul unui votant, strigându-i public: „Prostule, legile le fac eu!” Sigur vom scăpa de parlamentari, iubite de parlamentari afacerişti, şpăgari, miniştri ajunşi la „Beciul domnesc”.

Sigur vom scăpa şi de alte specimene ajunse, introduse, ajunşi demnitari în cel mai mare, democratic şi important for legislativ al statului român, Parlamentul. Aşa este, m-ar aproba unii, dar în locul acestora, alegerile din toamnă vor aduce alţii: mai fomişti, mai corupţi, mai penali, mai incompetenţi! Au dreptate cârcotaşii în felul lor, dar să nu uităm că anul acesta se va reduce semnificativ numărul parlamentarilor, astfel că vom avea mai puţine necuvântătoare, roboţi la votul în Legislativ, incompetenţi şi desigur, penali.

 Va fi un pas pozitiv înainte totuşi, pentru democraţia noastră originală. Care democraţie se va îmbogăţi până la data alegerilor din toamnă cu noi cetăţeni cu drept de vot, tinerii care vor împlini 18 ani şi care vin cu un aer proaspăt, unii cu un spirit de Stradă, cu altă mentalitate, viziune şi aspiraţii. Chestii destul de importante care, după cum am văzut, pot dărâma guverne, oameni politici, pot trage fotoliile înalte de sub fundul nesimţit al demnitarilor. Sigur că nu toţi aceşti tineri sunt instruiţi, educaţi, au o stare materială bună, mulţi sunt săraci proveniţi din medii defavorizate, lipsiţi de educaţie, judecată şi, mai ales, de perspectiva viitorului şi sunt extrem de uşor de manipulat.

Abia aştept să văd cum vor merge lucrurile în campania electorală şi la vot în zonele şi judeţele unde până acum făceau legea baronii locali, indiferent de culoarea lor politică. Care baroni locali nu mai au aceeaşi influenţă printre alegători, fiind ţinuţi în lesă şi „păpuşaţi“ de dosarele, anchetele şi procesele penale în care unii au şi fost condamnaţi. Chiar şi pentru încălcarea legii electorale au fost condamnaţi în premieră baroni locali/politicieni cu rang înalt, cum este cazul şefului celui mai mare partid politic din România, Liviu Dragnea, ajuns „bossul“ PSD, condamnat în primă instanţă cu suspendare şi ţinut în joc de glezne de diverse interese politice de stat până la sentinţa definitivă.

Abia aştept să văd cum vor evolua lucrurile şi evenimentele şi în alte foste zone sigure de manipulare, cum este Constanţa sau Bucureştiul, de exemplu, sau altele din ţară, unde „marii“ edili/politicieni/afacerişti/baroni, au ajuns pe mâna DNA, a instanţelor de judecată, când liberi, când la Beciul domnesc, la mâna instanţelor de judecată.

În 2016, sigur vom scăpa şi de un mare număr de aleşi locali, fie edili, consilieri şi aşa mai departe, categorie de speciali prin introducerea de către Parlament în clasa specialilor cu pensii de merit. Pentru că alegerile locale, testul dinaintea parlamentarelor, ne vor scăpa de o seamă de penali şi incompetenţi din administraţia locală, care sigur vor fi înlocuiţi cu alţii, dar să sperăm că cei noi vor fi mai puţin corupţi decât cei de acum şi vor fi mai mulţi oameni capabili, dispuşi să facă ceva şi pentru comunităţile care îi vor alege.

Cred că nu vom scăpa de prezenţa în Parlament sau în alte instituţii democratice ori media de acoperiţii, infiltraţii, oameni de „intelligence”, care anul acesta, au mai multă treabă decât oricând şi sigur, nu vor precupeţi niciun efort în a-şi îndeplini misiunile primite.

Numărătoarea inversă a început. În 2016, românii au posibilitatea să-şi repare din greşeli, să penalizeze şi să arunce democratic, la gunoi, şi să-i pedepsească pe toţi pseudopoliticienii şi penalii din Parlament sau alte instituţii democratice. Să sperăm că românii, mai deştepţi decât în alţi ani electorali, îşi vor alege să-i conducă, să le facă legile şi viaţa mai uşoară, oamenii care merită şi fac ceva pentru popor, nu doar loazele căţărate după ciolanul românesc.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite