Job-ul, la pachet cu o relaţie

0
0

Petrecem cel puţin opt ore pe zi la birou. Opt ore, plus pauza de masă, plus eventualele zeci de minute, dacă nu mai mult, state peste program.

Fluxul de muncă devine din ce în ce mai mare, iar biroul devine o a două casă şi colegii, cei mai buni prieteni.

În zelul lor de a avansa pe plan profesional, românii petrec tot mai multe ore  la birou, noţiunea de timp liber devenind o raritate. Şi, cu toate astea, românii nu vor nici în ruptul capului o relaţie cu un coleg.

Cel puţin aşa arată datele BestJobs: 65% din români nu vor o relaţie cu un coleg de serviciu. Fie că se tem că le va scădea cheful de muncă, fie că, din contră, nu vor să fie mereu împreună cu jumătatea lor, iar serviciul le oferă un moment de respiro, mai bine de jumătate dintre cei chestionaţi nu prea sunt interesaţi să-şi împartă şi job-ul cu persoana iubită.

Poate rezultatul poll-ului este de înţeles în măsura în care, anterior, 35% din români au declarat că sunt foarte stresaţi la locul de muncă şi că stau pe scaun mai mult de opt ore pe zi. Iar cum cei mai mulţi (53%) au vârsta cuprinsă între 25 şi 35 de ani, îi putem înţelege. Într-un final, aceştia sunt chiar în plină perioadă de „glorie amoroasă“ şi nu vor să-şi saboteze singuri relaţia, lăsând stresul de la serviciu să le afecteze viaţa privată. Cel mai bine ar fi să îl încuie singurel într-un sertar la birou şi să facă acea cheie pierdută.

La polul opus se află cei aflaţi într-o relaţie serioasă cu un coleg, dar procentul lor este mic: undeva sub 5%. Ar trebui să îi întrebăm care este reţeta succesului lor sau dacă au o dorinţă neîmpărtăşită de a-şi schimba job-ul

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite