Liderul PSD Liviu Dragnea este cercetat de procurori pentru abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea va trebui să răspundă întrebărilor procurorilor Parchetului General      FOTO: Mediafax
Liviu Dragnea va trebui să răspundă întrebărilor procurorilor Parchetului General      FOTO: Mediafax

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman Liviu Dragnea (PSD) este cercetat de procurorii Parchetului General pentru abuz în serviciu, după ce PDL a depus o plângere penală împotriva acestuia pe motiv că ar fi cerut abuziv să i se raporteze prezenţa la vot în judeţ. 

"Pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înregistrată astăzi, 29 iulie 2012, o plângerea formulată de Partidul Democrat Liberal împotriva numitului Dragnea Liviu sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu contra intereselor publice, abuz în serviciu în formă calificată precum şi pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută de art.52 alin.3 din Legea 3/2000, ca urmare a cererii acestuia de a-i fi comunicatã prezenþa la vot de cãtre birourilor electorale de pe raza judeþului Teleorman", se aratã într-un comunicat de presă, remis de Ministerul Public.

PDL a anunţat că a depus plângere la Parchet împotriva lui Liviu Dragnea, pe motiv că acesta a cerut ilegal ca toţi preşedinţii secţiilor de votare din judeţul Teleorman să îi raporteze din oră în oră prezenţa la vot, a anunţat, duminică, vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu.

"Am depus plângere la Parchet pentru domnul Liviu Dragnea. A cerut ilegal ca toţi preşedinţii secţiilor de votare care sunt apolitici să-i raporteze abuziv din oră în oră prezenţa la vot în judeþul Teleorman. Acest lucru este ilegal, este abuziv", a spus Boureanu.

El a arătat că Dragnea face uz de funcţia publică, aceea de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, cerându-le preşedinţilor secţiilor de votare să-i raporteze prezenţa la vot. "Plângerea a fost deja depusă", a precizat Boureanu.

Cristian Boureanu a mai spus că PDL a mai formulat o serie de plângeri şi pe motiv că există SMS-uri false semnate în numele lui Traian Băsescu, prin care cetăţenii sunt însemnaţi să meargă la vot. 

"Ceea ce se întâmplă e inadmisibil, avem plângeri fãcute pentru că există SMS-uri semnate în numele lui Traian Băsescu, care îndeamnă cetăţenii să iasă la vot, şi noi nu facem acest lucru", a mai spus Boureanu.

El a adăugat că PDL îndeamnă cetăţenii să nu participe la vot. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite