Generația Tech la Vibes Community Fest: noile generații modelează un viitor mai bun

0
0
Publicat:

Comunitate, viitor, bucurie, muzică, aspirații, împreună. Acestea au fost doar câteva dintre coordonatele zilei de 25 august și ale evenimentului Vibes Community Fest. Aflat la prima ediție, festivalul, dedicat întregii comunități din Zona Metropolitană Brașov, a fost o celebrare a unor proiecte gestionate sau care s-au dezvoltat în colaborare cu Agenția Metropolitană Brașov.

Pentru o după-amiază și o seară, Centrul Vechi și Piața Sfântul Ioan s-au transformat în centrul distracției și sărbătoririi comunităților care au o șansă nouă de a modela un viitor mai sustenabil și mai bun.

În total, festivalul a reunit 20 de ONG-uri, elemente de artă, cultură contemporană și avangardistă, concerte și alte activități interactive. Voluntariat Brașov și Generația Tech au fost eroii evenimentului plin de activități creative: muzică, live UV painting, panouri experiențiale dedicate fiecărei comunități, tunuri de confetti, tatuaje temporare, zone de relaxare, experiențe video 360 și foto infinity mirror.

Pe fundalul vizual al graffitti-urilor spectaculoase din piața istorică, mentorii Generația Tech au interacționat cu tinerii în insulele special amenajate, răspunzând tuturor curiozităților celor care vor face parte din al doilea val al programului în Brașov: Java și Javascript, Digital Marketing și Project Management, Angajabilitate și Freelancing. 

Primarul Allen Coliban a avut o intervenție surpriză, apreciată de tinerii celor două comunități.

Organizatorii au potențat evenimentul și prin două momente special construite pentru cele mai importante comunități ale zilei: Generația Tech și Voluntariat Brașov.

Dacă organizația Voluntariat Brașov și-a premiat cei mai implicați 10 voluntari (top organizații, top proiecte) în cadrul unei Gale speciale pe scenă, momentul Generația Tech a completat vibe-ul evenimentului printr-o serie de conversații scurte cu principalii parteneri Vibes Community Fest. Fiecare dintre reprezentanții organizațiilor și companiilor partenere au răspuns live unor întrebări adresate de Andi Cucu, Program manager Generația Tech, despre aspirații, viitor, puterea unei comunități, rolul tehnologiei și cum poate modela o societate.

Programul Generația Tech se află pentru al doilea an în Brașov. În cadrul Vibes Community Fest, s-a lansat această a doua ediție, prin care  peste 1000 de tineri brașoveni vor beneficia de burse gratuite pentru dezvoltarea competențelor digitale. Nu mai puțin de 420 de tineri brașoveni au beneficiat anul trecut de acest program, iar 50% dintre ei sunt acum angajați sau freelanceri.

Experiența Vibes Fest nu ar fi fost completă fără muzica line-up-ului curatoriat de organizatori: trupa locală The Pedestrians, DJ Tennebreck și trupa Mihail. Iar MC Vlad Copilu și MC Răzvan Stroe au activat atmosfera între principalele momente de pe scenă.

Sute de brățări luminoase și telefoane s-au aprins și au vibrat pe acordurile trupei Mihail. Seara s-a închis cu fotografiile de grup ale întregii comunități și un moment special cu tunuri de confetti alb care nu a făcut altceva decât să marcheze încă o dată bucuria lui “a fi împreună”. Brașovul Vibrează! Comunitatea vibrează! a devenit un manifesto pentru viitor. Până la următoarea ediție, împreună am modelat pentru o zi un spațiu și un timp pentru exprimare liberă, creativitate, comunitate și viitor.

Generația Tech este un program susținut de parteneri implicați, care s-au alăturat Vibes Community Fest: Pentalog, Bepco, Atos, BearingPoint, KronSoft Development, Siemens Industry Software, Agenția Metropolitană Brașov, Digital Nation.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite