Siemens Industry Software va oferi 50 de burse pentru braşovenii care doresc să se specializeze sau să se supra-specializeze în IT

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa foto: Shutterstock
Sursa foto: Shutterstock

SIEMENS INDUSTRY SOFTWARE va oferi 50 de burse pentru braşovenii care doresc să se specializeze sau să se supra-specializeze în IT, în cadrul programului naţional Generaţia Tech, derulat în parteneriat cu Digital Nation.

Bursele Generaţia Tech oferite de SIEMENS INDUSTRY SOFTWARE sunt disponibile pentru cei interesaţi de specializare gratuită în Competenţe Digitale, Digital Marketing, Dezvoltare Web - nivel începător sau intermediar, Java şi FullStack Javascript, în cadrul unor cursuri intensive de 4 luni, ce se vor desfăşura online sau la Hubul Digital Nation din Braşov. Cei care doresc să aplice la burse trebuie să aibă domiciliul în Braşov, să aibă cunoştinţe minime de limba engleză şi să aplice online până pe 12 septembrie 2021 la adresa www.generatiatech.ro/Brasov/ .

SIEMENS INDUSTRY SOFTWARE se alătură programului Generaţia Tech 2021 în urma invitaţiei făcute de Primăria Municipiului Braşov şi Agenţia Metropolitană Braşov către companiile importante din judeţ, alături de alte companii de renume precum BEPCO şi PENTALOG, şi marchează astfel angajamentul ferm al municipalităţii şi al companiilor private active în judeţul Braşov de a investi în calificarea digitală a forţei de muncă locale şi în susţinerea pe termen lung a comunităţii locale. 

SIEMENS e prezentă în România de peste un secol, cu un număr mare de angajaţi în toată ţara, aşa că e firesc să ne dorim să sprijinim concret comunitatea locală şi să investim în dezvoltarea fiecărui oraş în care activăm. De aceea am răspuns pozitiv la invitaţia municipalităţii de a ne alătura programului Generaţia Tech din Braşov. Prin bursele oferite braşovenilor care doresc să se specializeze în IT, ne propunem să contribuim pe termen lung la eforturile de digitalizare şi tehnologizare de care avem cu toţii atâta nevoie,’ spune Cristi IRIMIA, SIEMENS INDUSTRY SOFTWARE SRL.

Dincolo de sponsorizarea participării gratuite pentru 50 de cursanţi îÎin cadrul programului Generaţia Tech, reprezentanţii SIEMENS INDUSTRY SOFTWARE vor participa şi în cadrul evenimentelor desfăşurate în Hubul Generaţia Tech Braşov şi se vor implica activ în atelierele de angajabilitate locală ale programului, participanţii vor beneficia astfel de workshop-uri de formare a competenţelor soft, pregătiri pentru prezentarea la un interviu şi integrarea pe piaţa muncii, implicarea tinerilor în micro-proiecte concrete cu beneficiari reali (companii locale, ONG-uri, municipalitate), dar şi ulterior, prin oferirea de interviuri şi oportunităţi de angajare pe plan local, facilitarea parteneriatelor în vederea angajării şi susţinerea evoluţiei absolvenţilor angajaţi.

Siemens

Parteneriatul de formare în IT la care răspunde SIEMENS INDUSTRY SOFTWARE prin alăturarea în Programul Generaţia Tech se extinde şi în direcţia de a găsi internship-uri şi job-uri local absolvenţilor de program. De altfel, formatul programului Generaţia Tech porneşte de la nevoile de digitalizare ale motoarelor de dezvoltare locale (mediul antreprenorial) şi lucrează alături de factorii de dezvoltare regională (mediul public, primării şi consilii judeţene) pentru a pregăti competenţele digitale relevante în rândul participanţilor la program.

 
Mai multe detalii pe
generatiatech.ro.

 
___

Despre SIEMENS INDUSTRY SOFTWARE


Siemens este una dintre cele mai importante companii de tehnologie din România, al cărei nume este sinonim cu realizări tehnice, inovaţie, calitate şi încredere. Siemens România operează în prezent 4 fabrici şi 6 centre de cercetare-dezvoltare şi hub-uri regionale, având peste 2.200 de angajaţi locali.

Siemens Industry Software SRL livrează soluţii de simulare şi testare pentru aplicaţii mecatronice din domeniile automobile, aeronautică şi prelucrări industriale.

Prima reprezentanţă a Siemens în România a fost deschisă în 1905 în Bucureşti, sub denumirea de “Societatea Română de Electricitate - Siemens Schuckert Societate Anonima”. De-a lungul anilor, Siemens România a contribuit la dezvoltarea ţării, în domenii strategice precum modernizarea sistemelor de transport şi a sectorului energetic, eficientizarea proceselor industriale sau echiparea cu aparatură medicală de ultimă oră a spitalelor din România.

***

DIGITAL NATION


DIGITAL NATION este o organizaţie privată românească ce dezvoltă programe de formare accelerată a abilităţilor digitale, pentru forţa de muncă modernă. Programele sale de calificare, de care au beneficiat până acum peste 50.000 de persoane şi IMM-uri, se concentrează în principal pe educaţie şi antreprenoriat. Mai multe detalii pe digitalnation.ro şi GeneratiaTech.ro.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite