Pentalog oferă 100 de burse gratuite de formare în competenţe digitale & IT pentru elevii şi studenţii braşoveni, în programul Generaţia Tech Braşov

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa foto Shutterstock
Sursa foto Shutterstock

PENTALOG, companie internaţionala specializată în furnizarea de servicii şi soluţii digitale, se alătură programului Generaţia Tech Braşov 2021 şi oferă 100 de burse gratuite la cursurile de calificare în competenţe digitale şi de programare IT pentru braşovenii în căutare de specializare sau reconversie profesională.

Cei care doresc să aplice la burse trebuie să aibă domiciliul în Braşov, să aibă cunoştinţe minime de limba engleză şi să aplice online până pe 12 septembrie 2021 la adresa www.generatiatech.ro/Brasov/

Cei interesaţi să participe în programul Generaţia Tech pot beneficia de calificare şi specializare gratuită în Competenţe Digitale, Digital Marketing, Dezvoltare Web - nivel începător sau intermediar, Java şi Full Stack Javascript, prin cursuri intensive de 4 luni, ce se desfăşoară online sau la Hub-ul Digital Nation din Braşov, după un program flexibil. Cursurile vor începe în cursul lunii septembrie 2021 şi sunt susţinute de mentori români practicieni în companii IT de renume.

Compania PENTALOG s-a alăturat programului Generaţia Tech 2021 în urma invitaţiei făcute de Primăria Municipiului Braşov şi Agenţia Metropolitană Braşov către companiile importante din judeţ. Bursele oferite de Pentalog dublează astfel locurile deja subvenţionate de către Agenţia Metropolitană Braşov şi Primăria Municipiul Braşov pentru tineri, marcând angajamentul ferm al municipalităţii şi al companiilor private din judeţul Braşov de a investi în calificarea digitală a forţei de muncă locale şi în susţinerea pe termen lung a comunităţii locale. 

Dincolo de sponsorizarea cursurilor de calificare pentru tineri, implicarea şi susţinerea companiei PENTALOG va avea loc şi la nivel concret, în cadrul comunităţii, pe durata desfăşurării cursurilor, dar şi după absolvire.

În cei peste 20 de ani de activitate ai Pentalog în Braşov, primul din cele 4 sedii ale companiei în România, echipa noastră a fost mereu un partener dedicat al comunităţii. Colegii mei nu sunt doar specialişti talentaţi care furnizează servicii IT unor companii digitale mondiale de top. Suntem şi cetăţeni implicaţi, voluntari şi contributori în iniţiative din domeniile educaţiei, sănătăţii, serviciilor sociale sau protecţiei mediului. Am primit cu responsabilitate invitaţia de a ne alătura acestui proiect şi de a investi în dezvoltarea profesională a viitorilor specialişti IT din regiune, alături de Primăria Municipiului Braşov, Agenţia Metropolitană Braşov, Digital Nation şi alte companii partenere din comunitatea IT locală. Este esenţial ca un număr cât mai mare de participanţi, aflaţi la început de drum în acest domeniu, să ştie că au luat o decizie bună pentru cariera lor şi că pot găsi atât suport din partea specialiştilor cu experienţă, cât şi oportunităţi profesionale de calitate, în Braşov, a declarat Dan Avram, managerul PENTALOG Braşov.

Reprezentanţii PENTALOG vor participa alături de cursanţi în cadrul evenimentelor desfăşurate în Hubul Generaţia Tech Braşov şi se vor implica activ în atelierele de angajabilitate locală ale programului, în urma cărora participanţii vor beneficia de workshop-uri de formare a competentelor soft, pregătiri pentru prezentarea la un interviu şi integrarea pe piaţa muncii, implicarea în micro-proiecte concrete cu beneficiari reali (companii locale, ONG-uri, municipalitate), dar şi ulterior, prin oferirea de interviuri şi oportunităţi de angajare pe plan local, facilitarea parteneriatelor în vederea angajării şi susţinerea evoluţiei absolvenţilor angajaţi.

PENTALOG

Parteneriatul de formare în IT se extinde şi în direcţia de a găsi internship-uri şi job-uri local absolvenţilor de program, în linie cu formatul programului Generaţia Tech, care porneşte de la nevoile de digitalizare ale motoarelor de dezvoltare locale (mediul antreprenorial) şi lucrează alături de factorii de dezvoltare regională (mediul public, primării şi consilii judeţene) pentru a pregăti competenţele digitale relevante în rândul participanţilor la program.

Mai multe detalii pe generatiatech.ro

___

Despre PENTALOG
Pentalog este o companie specializată în furnizarea de servicii şi soluţii digitale cu peste 1200 de ingineri IT, în 16 locaţii (Franţa, Romania, Republica Moldova, Germania, Statele Unite ale Americii, Mexic, UK, Ucraina şi Polonia) de pe 3 continente, cât şi o comunitate de 400 000 de specialişti.

Pentalog propune servicii de dezvoltare de software, expertiză în inovare şi growth, precum şi soluţii de evaluare, recrutare şi freelancing.

În 2020, Grupul Pentalog a anunţat parteneriatul cu Marlin Equity Partners LLC, unul dintre cel mai mare fond de investiţii american din domeniul software si SAAS şi intrarea acestuia in acţionariatul grupului.

Pentalog anunţă o creştere de 20% pentru sfârşitul lui 2021 şi ambiţii de dezvoltare pentru 2022: 2000 de angajaţi de top, deschiderea mai multor locaţii de producţie, precum şi obiectivul de a deveni cel mai bun furnizor de software din lume.

***

DIGITAL NATION
DIGITAL NATION este o organizaţie privată românească ce dezvoltă programe de formare accelerată a abilităţilor digitale, pentru forţa de muncă modernă. Programele sale de calificare, de care au beneficiat până acum peste 50.000 de persoane şi IMM-uri, se concentrează în principal pe educaţie şi antreprenoriat. Mai multe detalii pe digitalnation.ro şi GeneratiaTech.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite