Epoca „geniilor“ teleormănene s-a încheiat. Ce urmează pentru ele

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă eruperea „geniilor“ teleormănene a fost ceva nemaivăzut până la momentul respectiv, răul care l-au făcut, jefuirea şi distrugerea unei ţări sunt însă răni mult mai grave lăsate în urma lor cărora probabil le vor trebui ani buni să se închidă. Se ajunsese până acolo încât România nu mai putea să respire sub teroarea ayatollahului Dragnea. Nimeni nu i se opunea sau nu avea curajul, justiţia ajunsese să dea din codă slugarnic în faţa lui!

După încheierea ciclurilor de alegeri prezidenţiale, constatăm că s-a terminat şi epoca „geniilor” politice de Teleorman. Odată cu ieşirea din scena puterii a ultimului mare teleormănean, Vasilica Viorica Dăncilă, s-a terminat cu domnia acestora! România a avut timp de câţiva ani parte de conducători politici răsăriţi ca ciupercile după ploaie, în unele dintre cele mai importante instituţii ale statului: Parlament, Guvern, Jandarmerie, instituţii diverse şi importante. Pentru noi ceilalţi români neteleormăneni, dar şi pentru mulţi simpli cetăţeni chiar din Teleorman, apariţia acestor meteori politici a fost o mare surpriză, constatând pe zi ce trecea că încă unul, încă una de la Videle, Roşiorii de Vede sunt numiţi rând pe rând în funcţii înalte!

Sigur, inginerul şi creatorul laboratorului de „genii” a fost nimeni altul decât marele Liviu Dragnea, actualmente un pic staţionat la garajul închisorii, el însuşi ajuns în înalte demnităţi la care probabil că nici nu visase. Dar, odată ajuns sus el a vrut şi mai sus, crezându-se la un moment dat stăpânul absolut al României, atât peste ţară, cât şi peste popor! Pentru a-şi securiza puterea executivă la Bucureşti, Dragnea şi-a adus oamenii lui şi i-a plantat în guvern. A vrut ca prin oamenii plasaţi de el în instituţii strategice, chiar dacă pregătirea şi calitatea acestora pentru funcţiile respective erau total necorespunzătoare, să poată controla tot ce mişcă.

Pe Carmen Dan, de exemplu, obscură secretară de liceu a pus-o nici mai mult nici mai puţin, şefă peste Ministerul Internelor. Adică şefă a poliţiştilor, a jandarmilor şi a altor trupe speciale din cadrul acestui minister greu! Nu a avut nici o importanţă că pe doamna respectivă nu o recomanda nimic să conducă treburile unui minister ca Internele. Cu atât mai mult a contat faptul că o slugă bună trebuie doar să răspundă la comenzile stăpânului. Iar Carmen Dan s-a dovedit a fi o slugă ascultătoare, a făcut ceea ce i s-a comandat, a executat inclusiv una dintre cele mai mari reprimări cu gaze împotriva populaţiei civile, de unde i s-a tras şi porecla de Carmen Gaz. Şi de unde este posibil să i se tragă şi nişte ani de puşcărie, alături de şeful ei.

Dar poate cea mai exponenţială reprezentantă a „geniilor” politici teleormăneni este desigur ultima rămasă pe baricade, Vasilica Dăncilă, care visa să ajungă preşedinte de ţară. Aceasta a fost şi cea mai tragicomică persoană care a condus guvernul României de-a lungul timpului, prin gafele şi bâlbele scoase pe bandă rulandă, ce au stârnit hohote de râs şi au creat bancuri. S-a remarcat prin limba proprie vorbită, „dăncileza”. Cam acestea ar fi principalele realizări ale prim ministrului Dăncilă!

Dacă eruperea „geniilor” teleormănene a fost ceva nemaivăzut până la momentul respectiv, răul care l-au făcut, jefuirea şi distrugerea unei ţări sunt însă răni mult mai grave lăsate în urma lor cărora proabil le vor trebui ani buni să se închidă. Se ajunsese până acolo încât România nu mai putea să respire sub teroarea ayatollahului Dragnea. Nimeni nu putea să i se opună sau nu avea curajul, justiţia ajunsese să dea din codă slugarnic în faţa lui, în loc să-l condamne pentru faptele comise. Abia câştigarea de către dreapta a alegerilor europarlamentare, din 26 mai, a dat curaj judecătorilor să-l condamne.

La apogeul puterii teleormănene, România simţea că se sufocă. Chiar şi Europa se săturase de marii politicieni de Videle, care chiar dacă făceau lucrurile total greşit, tot ei ajunseseră să se răţoiască la UE. Parcă a fost cel mai urât vis al românilor transformat în realitate. Noroc că s-a terminat definitiv. Nici nu ştiu dacă va fi reţinut vreodată într-o istorie recentă a ascensiunii şi decăderii puterii politice din România ! Important este să nu se mai întâmple niciodată o astfel de glumă proastă.

Acum, Vasilica tată, după ce ai fost aruncată şi din fruntea PSD, apuc-o matale spre Videle şi să te vedem la Bucureşti doar când o să te cheme DNA. Şi împreună cu alte „genii” teleormănene pregătiţi-vă să răspundeţi pentru faptele voastre şi să plătiţi pentru ele, inclusiv cu puşcăria!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite