Engleza prin joc pentru copiii din centre sociale

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voluntarii „Engleză pentru Viaţă" la Fundaţia „Ana si Copiii”
Voluntarii „Engleză pentru Viaţă" la Fundaţia „Ana si Copiii”

De 10 ani predăm la Shakespeare School engleza prin joc şi activităţi antrenante care îi fac pe cursanţi să înveţe cu plăcere. Este o bucurie extraordinară când îi văd cum se distrează la ore şi asimilează în acelaşi timp cu mult entuziasm. Dar mi-am dorit să pot oferi această experienţă şi mai departe, copiilor cu mai puţine oportunităţi.

Aşa a apărut proiectul „Engleză pentru Viaţă”, un program pe care vrem să îl extindem la nivel naţional pentru că tot mai mulţi copii să înveţe cu drag limba engleză, atât de utilă pentru succesul lor în viitor, pentru a urma o şcoală de calitate sau a obţine un loc de muncă mai bun.

Pe perioada vacanţei de vară peste 80 de copii din centre sociale din Bucureşti se bucura de ore amuzante de engleză. Am fost primiţi cu mult entuziasm de centrele partenere, Asociaţia „Ana şi Copiii”, Fundaţia Sfântul Dimitrie, Fundaţia Principesa Margareta – Centrul Comunitar Generaţii, Fundaţia Chance for Life şi SOS Satele Copiilor România, iar voluntarii noştri au parte de toată susţinerea personalului din centre.

Proiectul „Engleză pentru Viaţă” este posibil cu ajutorul voluntarilor devotaţi, foarte implicaţi în a-i ajuta pe copii să înveţe şi foarte buni cunoscători ai limbii engleze. De altfel, o mare parte dintre ei sunt cursanţi Shakespeare School, iar aici s-au îndrăgostit de modul nostru interactiv de predare. Voluntarii sunt îndrumaţi de profesorii Shakespeare School care îi ajută să stăpânească metoda inovativă de predare.

Cei 26 de voluntari care predau în centre vara aceasta au între 14 şi 20 de ani şi decoperă la fiecare oră cât de multe au de învăţat de la copii. S-au şi ataşat deja unii de alţii: copiii nu-i mai lasa să plece de la ore şi îi iau în braţe, le dăruiesc desene şi abia aşteaptă întâlnirile următoare.

A  fost minunat să descopăr ce înseamnă să fii voluntar, să descopăr cum zâmbetele unor copii pot face ca o zi grea să dispară. Inocenţa, blândeţea şi fericirea lor se împletesc într-un singur lucru: îmbrăţişările de la final de lecţie.”, ne-a mărturisit Mihaela, voluntar la Asociaţia „Ana şi Copiii”.

Am învăţat ce plăcut e să descoperi pasiunile altor oameni şi să zâmbeşti, să iubeşti, să ajuţi, să împărtăşeşti”, a mai adăugat ea.

„Engleză pentru Viaţă” reprezintă în egală măsură o oportunitate extraordinară pentru copiii din centrele sociale, cât şi pentru cei 26 de voluntari care au între 14 şi 20 de ani. Ei au căpătat mai multă încredere în ei, au devenit mai responsabili, au învăţat să lucreze în echipă, descoperind totodată bucuria de a dărui.

Nu credeam că voi avea atâtea de învăţat de la nişte copii. Când am ieşit de la ore ultimă oară, eram tristă pentru că terminasem. Abia aşteptam următoarea şedinţă. Acest proiect mi-a dat mai multă încredere în mine şi am descoperit o nouă latură a mea.”, ne-a spus cu emoţie Ioana, voluntar „Engleză pentru Viaţă”.

Am siguranţa că proiectul „Engleză pentru Viaţă” va implica tot mai mulţi tineri inimoşi, pentru că bucuria copiilor la ore este extraordinară şi te topeşte pur şi simplu. Iar legătura care s-a creat între copii şi voluntari este greu de descris. Ca profesor, ştiu cât de mult poate să însemne un bileţel de la un copil cu un desen atent colorat şi scris alături „Te iubesc, teacher!”. Este un sentiment incredibil şi mă bucur enorm că le putem oferi voluntarilor şi copiilor o astfel de experienţă.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite