Dragnea se duce cu mâna goală la CEx-ul PSD. Ar putea continua guvernarea PSD-ALDE fără cuplul tragicomic Dragnea-Dăncilă?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cred că este întrebarea esenţială la care trebuie să răspundă CEx-ul PSD din 1-2 septembrie. Şi întregul partid, care trimite reprezentanţi în CEx. În opinia mea, răspunsul este „da“. Poate continua foarte bine şi cu rezultate chiar mai bune. Majoritatea parlamentară este dată de PSD-ALDE, nu de Dragnea şi Dăncilă. Membrii CEx or fi pupat ei „ghiulul“ jupânului Dragnea, dar funia justiţiei se apropie implacabil de cei care au greşit.

Cu ce rezultate vine Dragnea în faţă CEx? Cu mâna goală. Promisiuni şi abureli

Ce-au aşteptat şi cu ce s-au ales membrii CEx al PSD, întregul partid, după aproape doi ani de guvernare?

Cel mai grav lucru: PSD nu este in stare să prezinte românilor un candidat credibil pentru alegerile prezidenţiale. Si nici nu se întrevede vreo soluţie în viitorul apropiat. Motiv care îi dă aripi lui Tăriceanu să ceară să fie el candidatul coaliţiei.

  • Suspendarea preşedintelui. „Ha, ha, ha“. Tăriceanu, UDMR şi chiar unii parlamentari ai PSD nu sunt de acord cu suspendarea preşedintelui.  
  • Schimbarea legislaţiei penale. O singură lege din cele trei legi de organizare şi funcţionare a justiţiei a fost promulgată. Codurile penale se vor poticni mult şi bine, inclusiv la CCR.  
  • Amnistie şi graţiere. Nici gând. Se opun Tăriceanu şi Tudorel Toader.  
  • Schimbarea HG de funcţionare a guvernului, astfel încât Dragnea să preia guvernarea pe persoană fizică. Sunt de acord membri CEx? Dar ALDE?  
  • Dragnea a pornit războiul. Cu preşedintele, serviciile de informaţii, serviciile de pază şi protecţie, parchete, tribunale, presa independentă. Imposibil de câştigat un astfel de război. „Statul paralel“ nu poate fi definit, deşi Dragnea şi Tăriceanu fac spume împotriva sa. Îi trebuia PSD-ului un astfel de razboi? Se bănuie măcar consecinţele?  
  • Economia merge din ce în ce mai prost. Împrumuturile pentru România au cel mai mare cost din Europa. Nu mai sunt bani de pensii şi salarii, se aşteaptă rectificarea bugetară pentru a lua bani de la servicii şi administraţia prezidenţială. Nu se fac investiţii în infrastructură, doar liste cu proiecte faraonice. Ministerul de Finanţe nu publică execuţia bugetară la 31 iulie pentru a ascunde dezastrul economic. 2400 de şcoli cu WC-ul în curte, spitale neechipate, străzi în Bucureşti ca în Evul Mediu, Bucurestiul nu are centură funcţională. La rectificarea bugetară nu se alocă bani suficienţi pentru autorităţile locale. Se iau bani din rezerva Trezoreriei, lucru interzis. Fondul de rezervă al guvernului este gol.  
  • Majoritatea creşterilor salariale sunt „înghiţite“ de inflaţie. Alegătorii PSD, printre cei mai săraci, apreciază calitatea vieţii după ce pot cumpăra cu veniturile familiei. Ce vor face la alegerile viitoare?  
  • Majorarea pensiilor se va produce în 2021. Pensionarii nu mai cred în himere.  
  • Alegătorii se uită cu ură la pensiile şi salariile nesmtite pe care şi le-au dat aleşii naţiei.  
  • Dragnea a gazat, bătut, maltratat zeci de mii de români paşnici, copii, bătrâni, gravide, ziarişti români şi străini. Ancheta Parchetului Militar se va lăsa cu arestări şi inculpări penale la cel mai înalt nivel. Prefectul Capitalei spune că a semnat ordinul de intervenţie după ora 24. Ministrul de Interne, Carmen Dan, spune altceva.  
  • Dragnea a generat o relaţie tensionată în coaliţie. Tăriceanu şi alţi lideri ALDE condamnă din ce în ce mai des iniţiativele lui Dragnea.  
  • Pesta porcină africană afectează votanţii PSD. Amatorismul şi ignorarea măsurilor de combatere a pestei porcine, care trebuiau luate încă din 2017, pun acum la pământ industria creşterii porcilor din România, cu şomaj şi falimente în lanţ. Ministrul Agriculturii nu răspunde cu funcţia?  
  • Dragnea, la Congresul din martie: „România are nevoie disperată să recupereze cele aproape trei decenii în care reforma educaţiei a eşuat“. A luat Dragnea vreo măsura, disperată sau altfel, să schimbe aceasta situaţie? Nu. Ministrul Educaţiei este o catastrofă şi nu este schimbat.  
  • Andronescu şi Firea sunt doar primele voci care se ridică împotriva cuplului Dragnea-Dăncilă.  
  • Dragnea este „persona non grata“ în UE şi America. Cu efecte negative grave asupra relaţiilor diplomatice şi comerciale ale României.  
  • Gafele premierului Dăncilă fac de râs România în mai toate vizitele externe.  
  • Există miniştri catastrofali care nu au ce căuta în fruntea ministerelor. Ministrul Educaţiei, al Agriculturii, al Finanţelor, al Economiei şi mulţi alţii.  
  • România este supusă unui val de critici din UE şi America, critici care ne costă scump în planul încrederii investitorilor în ţara noastră.  
  • Tot mai mulţi români, dintre cei mai bine pregătiţi, pleacă în străinătate.  
  • România are un deficit mare de forţă de muncă, importă forţă de muncă, pentru că şcoala nu este în stare să pregătească meseriaşi.  
  • Românii care lucrează afară nu găsesc motive să revină în ţară.  

Acesta este bilanţul incomplet al guvernării PSD-ALDE, în acest moment. Nu există o altă echipă guvernamentală, care să nu mai facă de râs coaliţia, care să fie în stare să ia măsuri echilibrate şi benefice populaţiei? Să atragă investiţii importante din UE şi America? De aici vine şansa câştigării voturilor în 2020. Sau este mai importantă obedienţa faţă de „sultanul“ Dragnea? Cândva, aceasta obedienţă va fi plătită foarte scump.

Timpul se scurge cu repeziciune şi nu mai dă şanse PSD de a-şi rezolva problemele, cândva în viitor.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite