Domnule premier Ciolacu, vreţi să fiţi credibil? Cine din instituţiile statului ar fi trebuit să oprească ororile din căminele groazei?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ce s-a întâmplat în azilele groazei din Voluntari era cunoscut din 2022. Şi nimeni din instituţiile statului n-a mişcat un deget.

FOTO DIICOT
FOTO DIICOT

Centrul de Investigaţii Media, Buletin de Bucureşti şi activista Georgiana Pascu, managerul de program la Centrul de Resurse Juridice, au relatat şi respectiv reclamat cu un an în urma ororile din azilele groazei din Voluntari.

Georgiana Pascu a relatat pentru hotnews.ro că în aprilie, Ministerul Muncii a anunțat într-o conferință toți directorii de DGASPC: „v-am scăpat de Centrul de Resurse Juridice”. Din ce am înțeles aceștia s-au ridicat în picioare și au aplaudat energic, fericiți că au fost scăpați de CRJ.

Există Autoritatea Națională pentru Protecția Persoanelor cu Dizabilități, Direcţii Generale de Protecţie şi Asistenţă Socială în cadrul ministerelor Muncii şi în cel al Familiei, în Consiliile Judeţene, Primării, Prefecturi.

Este obligatoriu ca premierul Ciolacu să stabilească cine din aceste instituţii ale statului, plătiţi din bani publici, nu şi-a făcut datoria şi să fie anchetaţi de instituţiile judiciare pentru abuz în serviciu. Neîndeplinirea sarcinilor de serviciu, sau îndeplinirea lor cu rea credinţă, tot abuz în serviciu se cheamă. Iar de data aceasta consecinţele sunt extrem de grave: torturarea a zeci de bătrâni lipsiţi de apărare.

Premierul Ciolacu îşi pierde orice credibilitate, acum la început de mandat, dacă nu face lumină în ce s-a întâmplat la azilele groazei din Voluntari. Foarte bine că se controlează acum, post factum, şi celelalte azile. Dar pe cetăţenii contribuabili îi interesează cine nu şi-a făcut datoria, deşi salarizaţi din bani publici, colectaţi de la contribuabili.

Dacă toţi aceşti înalţi funcţionari scapă fără nicio pedeapsă, ororile din azilele groazei se vor repeta, mai devreme sau mai târziu.

Este credibil că primarul din Voluntari n-a auzit ce se întâmplă la el in comună? Când au apărut în presă anul trecut informații despre torturarea unor bătrâni lipsiți de apărare, toți șefii de la ministru la primar trebuiau să se înființeze neanunțați la fața locului. Că salarii și pensii nesimțite știu să încaseze de la contribuabili. N-au făcut-o, sa plătească în justiție.

Dacă premierul Ciolacu nu face lumină în această afacere murdară, adică să afle și să ne spună cine este vinovat că n-a controlat și oprit tot ce s-a întâmplat, deşi se ştia încă din 2022 de aceste orori, nu va mai avea nicio credibilitate în rândul alegătorilor. Va fi părtaş şi complice la torturarea a zeci de bătrâni lipsiţi de apărare. În România secolului al XXI-lea, membru al Uniunii Europene, cu pretenţii de a fi stat de drept.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite