Direcţionează 2% pentru Unire

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datorită sistemului european de promovarea şi susţinere a societăţii civile, statul român permite redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit către asociaţiile neguvernamentale. De multe ori a întrebat lumea: de unde bani pentru acţiunile unioniste? Acesta este răspunsul.

Majoritatea asociaţiilor din România se bazează pe acest sistem de finanţare, care în ultimii ani a devenit principalul mijloc  de susţinere.

Statul român îţi permite să redirecţionezi 2% pentru susţinerea oricărui proiect doreşti tu prin completarea unui simplu formular. Acesta este formularul 230.

Deşi numărul mare de voluntari reprezintă principala pârghie a Asociaţiilor componente a Platformei Unioniste Acţiunea 2012, există lucruri pentru care este nevoie de bani.

Principalele proiecte asupra cărora se direcţionează aceste sume sunt:

Şcolile de Cultură şi Afirmare Românească, cele prin care tineri din Republica Moldova sunt aduşi să îţi vadă ţară şi care participă la programe de consolidare a identităţii româneşti prin cursuri susţinute de importanţi lectori;

- O oră de istorie pentru Basarabia şi prin care peste 10 000 de tineri din liceele din România de vest sunt informaţi cu privire la adevărul istoric şi necesitatea implicării societăţii civile;

România - ţara mea frumoasă  şi prin care peste 10 000 de tineri din liceele şi şcolile din România de est sunt informaţi cu privire la adevărul istoric şi necesitatea implicării societăţii civile;

Ajutorarea persoanelor nevoiaşe din regiunile defavorizate ale Republicii Moldova, cum este de exemplu regiunea transnistreană (donaţii la orfelinatele româneşti, ajutarea veteranilor din războiul de pe Nistru,etc);

Întocmirea de materiale informative;

- etc...

Iată mai jos comunicatul emis de către Platforma Unionistă după lansarea Campaniei de Direcţionare a 2% din impozitul pe venit:

„Aseară la cafeneaua InSpayer a avut lansarea Campaniei de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit către ACŢIUNEA 2012. 

Mulţumim pentru minunatele piese interpretate lui Nicolae şi Sânziana Cristina Dobrovicescu, Cristiana Mihart, Horaţiu Luduşan, Asociaţiei Studenţeşti a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti prin Răzvan Apetrei, Simona Matei şi Lorenei Oltean (mai jos aveţi o mostră din ce a cântat Lorena).

Mulţumim F'AUTOR pentru excelentele vinuri rose - Cabernet Sauvignon, magazinului LA FRAŢII (îi găsiţi cu vinuri, bomboane, sucuri şi alte produse din Basarabia la staţia de metrou Unirii 2).

Mulţumim tuturor celor care au venit să completeze formularul de 2% către Acţiunea 2012, o mai puteţi face în continuare, până pe 15 martie (aici aflaţi cum o puteţi face: http://actiunea2012.ro/sustine/2lasuta) şi celor care au făcut o mică donaţie către noi (prin transfer bancar, card/PayPal sau telefon, aici aflaţi modalităţile:http://actiunea2012.ro/doneaza).

Mulţumim celor tuturor celor care au fost prezenţi, am arătat, încă o dată, că UNIREA FACE PUTEREA!"

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite