Dieta pe bune a celor mai în formă oameni din lume

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Află care este dieta pe bune a modelelor de top din industria fitness.
Află care este dieta pe bune a modelelor de top din industria fitness.

Ca rezultat al încercărilor (atât ca antrenor personal cât şi ca entuziast al fitness-ului ca mijloc de dezvoltare personală) de a găsi Sfântul Graal al formei fizice perfecte (a se citi: dieta perfectă) am descoperit că nu există o singură reţetă de succes şi că majoritatea profesioniştilor (fie ei antrenori sau atleţi, îi exclud din start pe necredincioşii care nu practică nici ce predică) au numeroase reţete. Cei de top au, însă, doar una.

   

Motto:Ce îţi iese pe gură este determinat de ce îţi trece prin minte. Şi invers, ce îţi trece prin minte este determinat de ce îţi intră în gură.Zig Ziglar

În ultimii 5-6 ani, o nouă ideologie a nutriţiei a devenit foarte populară atât în rândul publicului mainstream cât şi în rândul industriei fitness din Statele Unite ale Americii, în speţă în “capitala mondială a fitness-ului” – Los Angeles, California. Promotorii ei nu sunt oamenii de ştiinţă - tociţi prin laboratoare şi săli de curs, până la vârsta senectuţii, descendenţii lui Linus Pauling – ci tinerii subţiri, musculoşi, binecuvântaţi cu trăsături fizice atrăgătoare, care zâmbesc pe coperţile revistelor şi în spoturile publicitare – modelele de fitness, tociţi în transpiraţia echitabilă a exerciţiilor fizice.

Tinerii în discuţie trebuie să fie în formă tot timpul anului pentru a contracta joburi care necesită să aibă un procent de grăsime foarte mic şi totodată densitate musculară.

După ce am cercetat subiectul (a se citi: intervievat şi consultat) am aflat că majoritatea profesioniştilor de top, dacă nu toţi, au o dietă 90% lichidă – cu o singură masă solidă.

Ultimele descoperiri în industria suplimentelor nutritive îi asigură astăzi consumatorului final cele mai pure forme de micro şi macronutriţie, pe care le poţi bea sau înghiţi, sărace în calorii, bogate în nutrienţi – exact opusul alimentelor solide procesate (chimic, modificate genetic, mecanic sau termic) pe care le găseşti în magazinele alimentare de astăzi, independent de decizia ta de cumpărare “informată”.

După principiul Knowledge not shared is knowledge lost”,  vă prezint exact principiile dietetice ale celebrităţilor de fitness internaţionale ca Greg Plitt, Greg Avedon, Rob Riches, Chells, Jennifer Nicole Lee, sau ale celebrităţilor de la Holywood precum Cameron Diaz, Madonna sau Chris Evans.

Prin urmare, dieta pentru a fi în formă, fără efort sau privaţiuni, doar prevalându-te de manifestarea intelectul superior care se supune inferenţei perpetue cunoaştere => înţelegere => facere (nu te mira că eu m-am prins atât de greu, nu am avut dintotdeauna 5 grame de DHA în alimentaţie!) ar consta în:

1.  2-4 mese lichide pe zi, constând în: concentrat/izolat de zer fără aditivi chimici sau îndulcitori sintetici, o sursă de fibre (preferabil solubile ca pectina sau inulina), o sursă de grăsimi esenţiale (ca uleiul de cânepa sau de macadamia) – pentru producţia de prostaglandine şi o sursă de carbohidraţi cu încărcătură glicemică mică (de exemplu – fulgi de ovăz) consumaţi shaken, not stirred.

2. O masă solidă – preferabil prânzul – cu o sursă de proteină cum ar fi puiul/curcanul/peştele/viţelul (de preferat organic/crescut la fermă/sălbatic), orezul sălbatic, nedecorticat şi o salată mixtă crudă, aceasta din urmă să fie, cantitativ, dublul mâncării gătite.

3. Un spectru larg de micronutrienţi (sub formă de tablete/Vcaps/capsule/băutură), conform prescripţiei personalizate din partea unui nutriţionist/dietetician care să ştie ce înseamnă medicină ortomoleculară (şi să şi aplice practicile de nutriţie aferente).

Această dietă îţi va asigura toţi macro şi micronutrienţii esenţiali, într-o cantitate minimă de calorii (de altfel, inutile) care te-ar face gras, leneş, ţi-ar încetini judecata şi procesele cognitive şi te-ar îmbătrâni (stricto-sensu). 

Nu în cele din urmă – aceasta este dieta care m-a ţinut în formă fizică de vârf în fiecare zi din ultimii 4 ani şi pe care o ţin într-o manieră perfect fezabilă, confortabil, zi de zi.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite