De ce nu a câştigat cântăreaţa cheală Eurovisionul? Sentimentele noastre confuze despre cine suntem

0
0
Călin Goia a reprezentat România la Eurovision 2015  FOTO TVR 1
Călin Goia a reprezentat România la Eurovision 2015  FOTO TVR 1

Îmi place nespus de mult să mă prezint ca fiind din România atunci când călătoresc prin Europa. Şi de ce nu aş fi mândră? Păi nu avem noi cele mai frumoase femei? Nu vi se umple sufletul de bucurie când vine câte un străin şi răspunde la întrebarea inevitabilă despre ce i-a plăcut la noi, simplu şi la obiect: femeile?

Nu-i aşa că vă vine să îi spuneţi cu dărnicie: dar ia domle două să ai şi pe drum că poate ţi se face foame şi e bine să fii pregătit?

Adevărul e că suntem un popor darnic. Nu avem noi multe, dar avem femei şi suntem şi darnici cu ele. Cum venit raperul Nu-Ştiu-Care, celebritate internaţională, cum l-am dus repede în club şi i-am pus în braţe 20 de fetiţe. Blonde, roşcate, brunete. De toate, ca să aibă de unde alege. Că noi suntem darnici. Şi în definitiv ce aţi vrea să facă? Să meargă la Vidraru ca să vadă barajul? Câte sarmale şi mici să îi dai? Câte poţi să îi poveşteşti despre Dracula? Şi câţi actori deghizaţi în vampiri să îi prezinţi? Aşa că mai bine îi plasezi nişte fete, că în definitiv să fim cinstiţi, pentru asta a venit.

Şi uite aşa sunt eu mândră să le spun că sunt din România, unde grădina Carpaţilor e plină de fete disponibile. Suntem aproape ca Thailanda, doar că la noi nu e ocean, nu ai destulă forţă de muncă infantilă ca să pui de o fabrică de pantofi sau bluziţe şi, ce e mai important, fetele noastre sunt fete. Poţi să pui mâna şi să iei şi acasă, că ea merge după tine oriunde, aşa de ospitalieri suntem.

Când termină cu fetele, că poate audienţa nu e interesată de frumuseţea româncelor noastre, o dau pe hitul internaţional: Nadia, Năstase, Hagi. Garantat îi ştie cineva şi mi se umple pieptul de mândrie. Dar păstrez precaută un as în mânecă, în cazul în care publicul nu e suficient de interesat de sport. Ceauşescu, Dracula? Punct ochit, punct lovit, direct pe jugulara audienţei. Şi aici trebuie să spun că mă opresc. Mi se cam sfârşeşte sacul de argumente pro-România. Am încercat şi chestii culturale şi i-am pomenit pe Brâncuşi – Cioran – Ionescu. Dar m-au corectat discret: Ionesco. Pentru că ăştia sunt francezi. Cu Băsescu – Ponta – Udrea – Iohannis nu am încercat şi parcă nici nu mă trage inima. Măcar dacă am fi câştigat şi noi Eurovisionul.

Anul trecut a câştigat Cântăreaţa cu barbă. Acum nişte ani au venit nişte satanişti de prin Finlanda, dacă mă ajută memoria. Nu văd de ce nu a votat lumea anul ăsta Voltaj ca să câştige ceva şi Cântăreaţa cheală. Oameni ne făceam, îl aduceam pe Ionescu înapoi şi îi puneam ”escu” la final aşa cum merita. Călin Goia era peste tot. Voltaj rupea topurile. Scăpam şi noi de O-zone, că oricum ăia nu era chiar români verzi, că vorbeau moscovita...

Citiţi textul integral pe sereniti.ro.

Articol semnat de Lidia Marinescu.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite