Cum au confiscat Iohannis şi Simion deschiderea anului şcolar

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai lungă zi din an, în care ipocrizia şi făţărnicia politicienilor ating cote de-a dreptul alarmante, s-a încheiat. Îmbrăcaţi la patru ace, mimând seriozitatea şi responsabilitatea, mai marii zilei au luat din nou cu asalt şcolile şi grădiniţele în căutarea de voturi. Capul de afiş l-a ţinut, aşa cum era de aşteptat, chiar preşedintele Klaus Iohannis.

George Simion la deschiderea noului an școlar FOTO: Captură de ecran Facebook/George Simion
George Simion la deschiderea noului an școlar FOTO: Captură de ecran Facebook/George Simion

Flancat de ministrul Câmpeanu, semn că fosila comunistă instalată la conducerea ministerului Educaţiei are sprijinul Cotrocenilor în disputa cu premierul Ciucă pe tema „toaletelor din curtea şcolii”, preşedintele României a încercat cu această ocazie să resusciteze din nou proiectul său de ţară care poartă numele de „România Educată”.

Astfel că, inspirat de parcul plin cu verdeaţă, pomişori şi floricele al Palatului Cotroceni, Iohannis s-a gândit ca, din acest nou an şcolar, elevii să experimenteze „Săptămâna Verde”, perioadă în care aceştia vor trebui să înveţe despre impactul comportamentului şi acţiunii umane asupra mediului. Foarte probabil, vreun consilier prezidenţial mai ghiduş s-a gândit că, dacă Iohannis joacă rolul lui „Captain Planet”, cu puţin noroc, îi mai creşte şi ratingul pentru postul de Secretar General al NATO.

Însă, până va ajunge în postura de a salva planeta, nu ar fi fost rău ca preşedintele Iohannis să se aplece şi asupra problemelor mioritice. Şi să propună, de exemplu, introducerea în programa şcolară a „Săptămânii Plagiatorilor”. Unde elevii trebuie musai să înveţe că există două tipuri de plagiat. Dacă ai grad de general în Armata Română, atunci plagiatul se numeşte „Stabilitatea României”. Şi se pedepseşte cu menţinerea în funcţia de premier. Dacă nu ai grad de general, plagiatul intră la categoria „Puie Monta”. Şi se pedepseşte cu ample demonstraţii în Piaţa Victoriei şi cereri repetate de demisie din funcţie.

Dacă elevii vor avea în programa şcolară atât „Săptămâna Altfel”, cât şi „Săptămâna Verde”, iniţiatorul proiectului „România Educată” ar trebui să propună ca şi profesorii să aibă o săptămâna a lor. De exemplu, „Săptămâna şase case din meditaţii”. Nu ar fi rău ca, pe final de mandat, profesorul de fizică Klaus Iohannis să le predea şi celorlalţi dascăli reţeta succesului său în viaţă. Iar dacă aceştia vor avea „ghinion” şi statul le va confisca vreo casă dobândită ilegal, atunci e suficient să spună că „soluţia dată de justiţie îi nemulţumeşte” şi să îşi ia bunul înapoi. Băieţii din servicii rezolvă cam orice. Putere cât mai multă să le dai.

Evident, din fotografia deschiderii anului şcolar nu puteau să lipsească şi reprezentanţii opoziţiei parlamentare. Ginerică Simion a lăsat baltă luna de miere, dar, probabil, când schimbi două mirese în mai puţin de trei luni de zile, e firesc să nu te intereseze prea tare momentele de intimitate cu „aleasa inimii”, şi a dat buzna la liceul Lazăr pentru a executa obişnuitul său număr de populism. Însă, surpriză. La apariţia lui Simion, Lazăr nu a înviat. Ci l-a primit cu un cor de fluierături, semn că tinerii nu gustă absolut deloc circul şi demagogia liderului AUR.

Elevii de la liceul Lazăr au reuşit astfel o performanţă pe care nu reuşit-o nici un alt lider politic în ultimii doi ani de zile. Şi anume, să-l pună la punct pe obraznicul lider al partidului extremist AUR. Dezarmat, Simion nu s-a mai luat de guler şi nu a mai urlat la nimeni. Timorat de reacţia neaşteptată a elevilor, Georgică Simion a încercat să le vorbească pe limba lor făcând apel la Sfântul Facebook şi TikTok. Fără succes, însă. Reacţia „Lăzăriţilor” demonstrează încă o dată faptul că tinerii care îl urmăresc pe Simion pe reţele de socializare cel mult se amuză pe seama comportamentului liderului AUR, însă nu gustă discursul populist–naţionalist–extremist al acestuia. Altfel, Simion nu ar fi avut nevoie de infrastructura unei televiziuni ca România TV pentru a populariza circul de la Măciuca. Un live pe reţelele de socializare ar fi fost suficient.

Deschiderea anului şcolar a evidenţiat din nou prăpastia uriaşă care s-a produs între popor şi politicieni în ultimii ani de zile. O prăpastie de care un preşedinte indolent, precum Klaus Iohannis, nu a fost niciodată preocupat. Speranţa vine însă de la tinerii elevi ai liceului „Gheorghe Lazăr”. Cei care au avut curajul să-l fluiere ieri pe măscăriciul Simion, în 2024 vor avea drept de vot.  Şi puterea de a schimba radical faţa României.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite