Klaus Iohannis – dresorul de fraieri şi de pesedişti

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele patru runde de alegeri care, conform Constituţiei României, sunt programate să se desfăşoare în anul 2024 se apropie cu paşi tot mai repezi, iar Klaus Iohannis şi liberalii se află sub impactul celei mai mari trădări şi escrocherii electorale din istoria României: aducerea PSD la guvernare la mai puţin de un an de când social democraţii erau catalogaţi în campania electorală drept cel mai mare pericol la adresa justiţiei şi a modernizării României. Pe scurt, PSD reprezenta Ciuma Roşie.

Președintele Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis

Prăbuşirea electorală a preşedintelui Iohannis şi a Partidului Naţional Liberal se reflectă cel mai bine în sondajele de opinie. Deşi mai mare doi ani din actualul mandat de preşedinte, şeful statului a ajuns la o cotă de încredere aproape ridicolă, fiind umăr la umăr cu George Simion, liderul partidului AUR. La rândul lor, liberalii deşi au azvârlit poporului tot felul de pomeni electorale şi prezintă aproape zilnic, prin intermediul presei aservite, tot felul de bilanţuri triumfaliste ale guvernării, se zbat să supraviețuiască din punct de vedere electoral. De marele partid prezidenţial, creat în anul 2014 în urma fuziunii PNL cu PDL-ul condus de Vasile Blaga, s-a cam ales praful.

USR, al doilea partid de pe scena politică care se declară a fi anti-PSD, este încă marcat de ieşirea de la guvernare şi trece printr-o serie de convulsii interne care au destabilizat destul de serios coeziunea internă a partidului, astfel că formaţiunea condusă de Cătălin Drulă nu a reuşit până în acest moment să capitalizeze electoratul pierdut de liberali. Cum aşteptările foarte mari generează dezamăgiri foarte mari, este foarte probabil ca, la alegerile din anul 2024, electoratul care l-a susţinut pe Klaus Iohannis şi PNL, strict din considerentul că se opun venirii PSD la guvernare, să îngroaşe rândurile celor care vor absenta de la vot.

În acest context, de lehamite şi cruntă dezamăgire din partea electoratului care la prezidenţialele din 2019 şi parlamentarele din anul 2020 a votat pentru un preşedinte şi un partid anti – PSD, liberalii nu numai că nu au nici cea mai mică şansă să câştige vreuna din cele patru runde de alegeri din anul 2024 (europarlamentare, locale, parlamentare sau prezidenţiale), dar riscă să ajungă un simplu breloc agăţat de spinii trandafirilor din Kiseleff. Ceea ce ar reprezenta o ieşire din scenă destul de urâtă pentru Klaus Iohannis, cel care se prezintă drept viitorul şef al NATO.

Pentru a minimaliza pierderile electorale suferite de liberali, dar şi pentru a încerca să atragă noi votanţi din rândurile segmentelor electorale ceva mai raţionale, mai puţin pătimaşe în felul în care se raportează la scena politică, proaspăt decoraţii generali din serviciile de informaţii au lansat operaţiunea „Klaus Iohannis – dresorul de pesedişti”. Iar în acest scop au activat o întreagă reţea de ofiţeri unii mai acoperiţi, alţii mai descoperiţi, unii mai dotaţi intelectual, alţii mai săraci cu duhul pentru a prezenta şi a explica la unison poporului toate beneficiile pe care le-a câştigat România prin aducerea PSD la guvernare. 

Pe scurt, din momentul în care PSD-ul a încăput pe mâinile lui Klaus Iohannis, partidul condus de Marcel Ciolacu s-a transformat la fel ca în basme şi Ciuma Roşie a devenit o veritabilă Albă ca Zăpada a politicii româneşti. Dintr-un partid nereformat şi plin e baroni, anti-european şi anti-NATO, după ce a stat la Cotroceni pe coji de nucă şi a mâncat doar jar încins, PSD a ajuns, graţie lui Iohannis, care a dat cu geaca roşie de pământ, un partid extrem de respectabil şi de frecventabil atât în ţară, cât şi în cercurile politice înalte de la Bruxelles. O minune mai mare chiar decât transformarea apei în vin de către Mesia.

O altă ipoteză susţinută în punctajul din operaţiunea „Klaus Iohannis – dresorul de pesedişti” este aceea că, dacă PSD nu ar fi fost adus de urgenţă la guvernare, electoratul care îi susţine pe social-democraţi ar fi devenit o masă de manevră pentru Moscova, deoarece este extrem de sensibil şi de receptiv la mesajele putiniste. Practic, dacă Iohannis nu adopta această strategie extrem de  strălucită, să-i ia în braţe pe putiniştii care votează PSD, România ar fi fost pusă la coţul ruşinii de marile puteri ale lumii.

Într-adevăr, PSD are cel mai numeros electorat din România. De exemplu, la alegerile parlamentare din anul 2016 a obţinut peste 3 milioane de voturi, în timp ce la ultimele alegeri parlamentare, desfăşurate şi în condiţii de pandemie, a obţinut 1,7 milioane de voturi. Dacă după cei opt ani în care Klaus Iohannis s-a aflat la cârma ţării, România are aproximativ 3 milioane de cetăţeni care vibrează intens la mesajele Moscovei, înseamnă că serviciile de informaţii au dormit în post şi nişte generali de la vârful SRI şi SIE ar trebui să-şi prezinte de urgenţă demisiile.

Totuşi, dacă stabilitatea şi prosperitatea ţării a depins în aceşti ani exclusiv de aducerea PSD la guvernare, de ce nu a adoptat Iohannis de la bun început această strategie? Oare, pentru că avea nevoie să pozeze în marele luptător anti-PSD ca să obţină şi al doilea mandat în fruntea statului? Acum, că a reuşit să „dreseze” PSD-ul şi să-l transforme într-un partid european, mai doar rămâne să-i dreseze şi pe cei 6 milioane de fraieri care l-au votat. Iar primul pas a fost făcut deja.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite