Crash în Argentina: trei campioni francezi şi-au pierdut viaţa

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Franţa s-a trezit în această dimineaţă de 10 martie în emoţie. Protagoniştii emisiunii de telerealitate „Dropped”, opt francezi printre care trei mari sportivi – Florence Arthaud, 57 ani, Camille Muffat, 25 ani, Alexis Vastine, 28 ani, au murit într-un crash. Emisiunea era realizată de TF1, în Argentina, în apropiere de La Rioja, iar accidentul a fost provocat de ciocnirea celor două elicoptere. Cei doi piloţi argentinieni au murit şi ei.

Înainte de a afla ce s-a întâmplat cu adevărat, dacă a fost vorba de o eroare de pilotaj sau nu, francezii sunt în lacrimi: pe ecranul televizoarelor chipurile celor care i-au cunoscut, admirat, defilează iar stupoarea şi neînţelegerea sunt cuvintele care revin în permanenţă.

Cerul era senin în momentul accidentului, 9 martie, orele 17, ora Argentinei. . Elicopterele efectuau frecvent zboruri pentru jandarmeria argentiniană, aveau controlul tehnic la zi, însă martorii au remarcat că unul dintre elicoptere a început să devieze de la cursul său normal de zbor, înainte de a se ciocni de al doilea aparat. Accidentul s-a produs la foarte puţin timp de la decolare, când elicopterele se aflau doar la 100 de metri înălţime.

Cei doi piloţi, transmit corespondenţii canalului de leviziune francez „itélé", erau piloţi militari şi erau experimentaţi. Corpurile nu au fost încă extrase din resturile apaaratelor. Din echipa care se afla în Argentina fac parte şi Sylvain Wiltord, fotbalist, dar şi Philippe Candeloro, fost patinator francez. Ei nu se aflau în acel moment în elicoptere.

Cei trei sportivi morţi fuseseră campioni ai Hexagonului – Florence Arthaud, supranumită „mica logodnică a Atlanticului”, câştigase de mai multe ori cursa de navigaţie Drumul Romului, Transpacificul ulterior, Camille Muffat, înotătoare, era campioană olimpică în proba de 400 metri, în 2012, Alexis Vastine fusese boxer, campion mondial militar amator, în 2008.

Mai multe date pe site-ul Qmagazine.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite