Ce fac romii florari din Bucureşti pe timp de pandemie, după ce şi-au închis chioşcurile?

0
0
Romi florari din Bucureşti FOTO Asociaţia Florarilor şi Meseriilor Tradiţionale
Romi florari din Bucureşti FOTO Asociaţia Florarilor şi Meseriilor Tradiţionale

Odată cu intrarea ţării în stare de urgenţă, romii florari din Bucureşti şi-au închis chioşcurile. Stabilitatea unui loc de muncă, veniturile modeste, dar constante, şi mai ales posibilitatea promovării unei meserii tradiţionale, le erau asigurate de activităţile economice desfăşurate în Bucureşti, în aproximativ 500 de chioşcuri amplasate în zonele cu vad din capitală.

Florarii au înţeles importanţa şi respectarea măsurilor impuse de autorităţi şi au ales să stea în casă pentru siguranţa lor şi a celorlalţi, deşi urmează o perioada grea, în care trebuie să îşi susţină familiile, fără principala lor sursă de venit.  Îi cunosc pe câţiva dintre ei şi pot spune că există un spirit al solidarităţii bine dezvoltat în rândul acestora. Sunt convins că această calitate îi va ajuta să treacă mai uşor peste greutăţile care se întrezăresc.

Decât să se compătimească între ei, reprezentanţii florarilor au decis să facă ceva util pentru societate, să nu ţină spaţiile închise, fără niciun fel de utilitate.

Printr-o scrisoare trimisă primăriei Municipiului Bucureşti, aceştia au decis să pună la dispoziţia autorităţilor publice, spaţiile chioşcurilor, pentru utilizarea în scopul facilitării implementării măsurilor de precauţie urgente, generate de pandemia Covid-19, ca spaţii de igienizare pentru cei care încă sunt nevoiţi să iasă din casă si să muncească, pentru poliţişti, jandarmi, etc., ca spaţii pentru amplasarea materialelor informative cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii virusului, sau pentru orice altă utilitate destinată luptei împotriva pandemiei.

Mai mult decât atât, florarii implementează o campanie de recomandări privind conduita socială responsabilă pentru prevenirea răspândirii virusului, în comunitatea lor, îndemnând florarii la responsabilitate şi solidaritate, aşa cum mi-a explicat preşedintele asociaţiei florarilor şi meseriilor tradiţionale, Adrian Dincă.

Dacă reuşim să ne facem, fiecare în pătrăţica lui, norma de responsabilitate, de solidaritate, sunt convins că putem trece puţin mai uşor peste toată această perioadă de grea încercare. 

Mai jos, textul integral al scrisorii.

florariromi
Mai multe - Opinii

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite