„Biden impeachment”, cadoul de Crăciun pentru Casa Albă?

0
0
Publicat:

Este iminent acest vot, a anunțat pe Fox News Mike Johnson, noul Speaker al Camerei Reprezentanților, trimițând astfel o undă de șoc de amplitudinea unui tsunami. Lansarea procedurilor de vot pe această temă reprezintă „un pas necesar” : „un vot formal privind ancheta ne va permite să facem următorul pas necesar ...un pas necesar...avem datoria să facem asta...și nu vom opri acest proces”.

Picture1 png

Vineri, liderii republicani și președinții principalelor comisii din cadrul partidului au expplicat pe larg de ce este necesar un asemenea vot privind ancheta, argumentând că asta va întări poziția lor juridică în fața tribunalelor, acuzând în același timp Casa Albă că obstrucționează ancheta lor asupra tranzacțiilor comerciale în străinătate ale Președintelui Biden și ale fiului acestuia, Hunter Biden,  firele ducând, se spune, către Ucraina. Afirmații caracterizate de familia Biden ca nefondate și motivate doar politic.

Mike Johnson, președintele Camerei Reprezentanților din SUA
Mike Johnson, președintele Camerei Reprezentanților din SUA

Mike Johnson (care se exprima alături de Elise Stefanik, președinta Conferinței GOP de la Camera Reprezentanților) a mai spus că „,în acest suntem blocați de Casa Albă care împiedică cel puțin doi sau trei martori de la Ministerul Justiției să se prezinte” și care reține probe relevante din Arhivele Naționale, în acest sens „votul formal în privința anchetei privind destituirea Președintelui Biden ne va permite să trecem la etapa următoare și est ceva ce cred că trebuie să facem în acest stadiu...Casa Albă a oprit difuzarea a mii de pagi de mărturii”. Afirmație care vine după spusele republicanului James Comer, președintele comisiei de supraveghere din Camera Reprezentanților a declarat într-o reuniune cu ușile închise cu colegii săi de partid că Administrația a oferit doar 14 dintre cele aproximativ 82.000 de emailuri ale lui Biden pe care le-a transmis sau le-a primit sub pseudonim în ultimul an când a fost vice-președinte.

Vom vedea ce iese din toată povestea asta, unele surse povestind deja că votul cu scandal poate avea loc extrem de curând, în următoarele zile, în orice caz până pe 15 decembrie. E de urmări pentru că, în primul rând, va demonstra care este valoarea sprijinului politic pentru inițiativa respectivă și care va fi reacția opiniei publice, două elemente esențiale pentru a determina schimbarea eventuală a sensului alegerilor prezidențiale de anul viitor.

Dar, pe fond, lucrurile sunt cu mult mai grave deoarece este indubitabil faptul că s-a produs un dezechilibru grav care afectează credibilitatea externă a SUA, marea superputere a lumii care, în cazul în care votul pentru destituirea lui Biden merge mai departe, ne pune în fața perspectivei ca doi președinți, Trump și Biden,  să fie acuzații unul după altul de corupție gravă și în formă continuată, de favorizarea intereselor familiei și acoperirea sau distrugerea de dovezi. Extrem de grave în sine, acuzațiile astea zguduie serios fundamentele puterii și capacității de influență americane, cu rezultate care nici măcar nu pot fi estimate în actualul context de dezordine politică mondială.

Vi se pare imposibil? Reflectați însă la afirmația făcută de Mike Johnson pe World Prayer Network unde apărea într-o rugăciune alături de pastorul evanghelist Jim Garlow: după ce a spus că America și cultura sa „neagră” și „depravată” merită din plin mânia lui Dumnezeu, a adăugat: „De ceea ce avem cu adevărat nevoie este de o intervenție supranaturală a lui Dumnezeu în universul nostru. Singura întrebare care se poate pune este următoarea: oare Dumnezeu va permite națiunii noastre să intre într-o perioadă a judecății pentru păcatele noastre colective? Sau ne va da o ultimă șansă de a restaura fundațiile și de a reveni către El? Trebuie să ne întoarcem către El. Avem nevoie de o reînnoire”.

Înțelepciunea românească multimilenară din spațiul carpato-danubiano-pontic ar răspunde „Să nu dea Dumnezeu omului cât poate să ducă”. Să vedem, deci, și pe cale directă de consecință, ce anume se va afla (sau nu) în darul de  Crăciun trimis de Congres la Casa Albă. Și cui îi mai pasă de asta.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite