Astăzi la Strasbourg, socialiștii și aliații lor au pus în pericol mii de locuri de muncă din România!

0
0
Publicat:

Plenul Parlamentului European, reunit la Strasbourg, a impus azi, cu numai 310 voturi pentru, 155 de voturi împotrivă și 100 de abțineri, o Rezoluție privind o așa-zisă strategie a UE de impulsionare a competitivității industriale, a comerțului și a locurilor de muncă de calitate... Sună excelent, nu-i așa?

640px EP Strasbourg hemicycle l gal jpg

Din păcate însă, așa cum ne-au obișnuit socialiștii, sună bine doar pe hârtie și nu va aduce nimic bun angajaților, în ciuda eforturilor grupului PPE Creștin-Democrat de a atenua eșecul previzibil al coaliției socialiste, alături de cei de la Renew și de grupul Verzilor.

În schimb, grupul PPE Creștin-Democrat a luptat pentru o Rezoluție în interesul europenilor, concentrată pe creșterea competitivității industriei noastre, securizarea unor surse de energie la prețuri abordabile, construirea unei infrastructuri de energie, sau reducerea masivă a birocrației. De asta avem nevoie acum, nu de povești!

Merită observat că această coaliție, care și-a impus azi punctul de vedere păgubos la Strasbourg, numără 317 deputați. Și totuși, doar 310 dintre ei au votat pentru, ceea ce înseamnă că eforturile grupului PPE au atras și alte voturi. De asemenea, numărul imens de abțineri arată clar că lipsa unui suport deplin, la nivelul Parlamentului European, pentru această rezoluție, în forma impusă.

De ce este important? Ei bine, pentru că această rezoluție, alături de votul de ieri privind interzicerea vânzării mașinilor noi cu motoare termice din 2035, pune în pericol, pentru un moft socialist, mii de locuri de muncă în România. Iar situația este cu atât mai aberantă și mai revoltătoare cu cât aceste presiuni vin de la cei care își arogă, în mod fals, iată, merite pentru protejarea muncitorilor. Oameni buni, nu este așa!

Și în alte ocazii și ieri și azi și va fi la fel în viitor, cei care au luptat pentru păstrarea locurilor de muncă și a industriei europene și românești suntem noi, grupul PPE Creștin-Democrat! Noi am luptat pentru industria auto din zona Olteniei, pentru industria de componente auto din Vestul României și din Transilvania, pentru mii de oameni care, nu peste mulți ani, s-ar putea trezi șomeri, încă o dată, pentru un moft socialist, pentru lipsa lor de viziune, de ancorare în realitate și de soluții reale!

Pe scurt, socialiștii distrug industria și locurile de muncă sub pretextul protejării mediului! Acesta este adevărul.

Să vină acum în Vestul României, care din rațiuni istorice este mai puternic industrializat și să le explice miilor de oameni angajați în domenii industriale cum le-au pus locurile de muncă și viitorul în pericol. Evident, nu o vor face.

Ce voi face eu mai departe, la Strasbourg, la Bruxelles sau la Arad? Voi continua să lupt alături de colegele și de colegii mei din grupul PPE Creștin-Democrat pentru a sprijini cu adevărat reindustrializarea Europei și a țării noastre, evident că pe baze sustenabile, evident că pe bază de competitivitate dar, înainte de orice, bazat pe nevoile reale și urgente ale românilor, pe nevoia lor de a câștiga mai bine, de a avea acum, un trai mai bun.

Povești poate spune oricine. Noi, cei din grupul PPE refuzăm asta! De aceea vom duce mai departe lupta pentru păstrarea și consolidarea locurilor de muncă.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite