Arădeanul Gheorghe Moşion a fost şi în acest an cel mai vârstnic maratonist, la competiţia de la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Moşion participă la toate concursurile de alergat din ţară FOTO arhivă

Arădeanul Gheorghe Mosion, în vârstă de 80 de ani, a alergat şi în acest an, la Maratonul Internaţional din Cluj-Napoca. Nu este an în care arădeanul să nu participe la concursurile organizate în toată ţara.

El este unul dintre cei mai în vârstă alergători din România. De loc din Arad, el s-a apucat de alergat la vârsta de 52 de ani, vindecându-se prin sport şi prin mişcare de o boală de plămâni.

Arădeanul spune că participarea la concursuri este şi o ocazie de socializare şi de a se simţi tânăr. Acesta aleargă zilnic 10-15 kilometri. Născut la Tulcea a devenit arădean după ce a făcut armata în oraşul de pe Mureş.

El nu a fost căsătorit niciodată şi nici nu are copii. A treia ediţie a Maratonului Internaţional Cluj-Napoca desfăşurată duminică a reunit la Cluj peste 2.500 de oameni din 16 ţări. Gheorghe Moşion a fost cel mai în vârstă participant, la probele de ştafetă şi de semimaraton.

„Alerg patru zile pe săptămână în Arad, pe faleza Mureşului sau prin pădure. Sunt a treia oară la Maratonul de la Cluj şi mă simt bine la vârsta mea”, a spus Gheorghe Moşion.

În 2012, Gheorghe Mosion a alergat 191 de kilometri la 9 concursuri de semimaraton. Cluj – 21 km, Bucureşti (3 concursuri) – 21 km, Arad – 21 km, Munţii Apuseni – 23 km, Sfîntu Gheorghe – 21 km, Timişoara – 21 km şi Sulina – 21 km. A participat şi la Supermaratonul Bekescsaba – Arad şi retur, cu bicicleta. E legitimat la CSM Arad.

După fiecare cursă, arădeanul spune: „Numai cu ajutorul lui Dumnezeu am reuşit. Dacă El vrea, mai alerg şi mai trag şi pe alţii după mine, că tare bine e să fi sănătos!”.

Mai puteţi citi: FOTO UPDATE Maratonul Internaţional închide circulaţia auto în centrul Clujului. Eveniment dedicat victimelor atentatului de la Boston

FOTO Boala de plămâni l-a împins pe Gheorghe Mosion să facă sport.