Arădeanul Gheorghe Moşion a fost şi în acest an cel mai vârstnic maratonist, la competiţia de la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Moşion participă la toate concursurile de alergat din ţară FOTO arhivă
Gheorghe Moşion participă la toate concursurile de alergat din ţară FOTO arhivă

Arădeanul Gheorghe Mosion, în vârstă de 80 de ani, a alergat şi în acest an, la Maratonul Internaţional din Cluj-Napoca. Nu este an în care arădeanul să nu participe la concursurile organizate în toată ţara.

El este unul dintre cei mai în vârstă alergători din România. De loc din Arad, el s-a apucat de alergat la vârsta de 52 de ani, vindecându-se prin sport şi prin mişcare de o boală de plămâni.

Arădeanul spune că participarea la concursuri este şi o ocazie de socializare şi de a se simţi tânăr. Acesta aleargă zilnic 10-15 kilometri. Născut la Tulcea a devenit arădean după ce a făcut armata în oraşul de pe Mureş.

El nu a fost căsătorit niciodată şi nici nu are copii. A treia ediţie a Maratonului Internaţional Cluj-Napoca desfăşurată duminică a reunit la Cluj peste 2.500 de oameni din 16 ţări. Gheorghe Moşion a fost cel mai în vârstă participant, la probele de ştafetă şi de semimaraton.

„Alerg patru zile pe săptămână în Arad, pe faleza Mureşului sau prin pădure. Sunt a treia oară la Maratonul de la Cluj şi mă simt bine la vârsta mea”, a spus Gheorghe Moşion.

În 2012, Gheorghe Mosion a alergat 191 de kilometri la 9 concursuri de semimaraton. Cluj – 21 km, Bucureşti (3 concursuri) – 21 km, Arad – 21 km, Munţii Apuseni – 23 km, Sfîntu Gheorghe – 21 km, Timişoara – 21 km şi Sulina – 21 km. A participat şi la Supermaratonul Bekescsaba – Arad şi retur, cu bicicleta. E legitimat la CSM Arad.

După fiecare cursă, arădeanul spune: „Numai cu ajutorul lui Dumnezeu am reuşit. Dacă El vrea, mai alerg şi mai trag şi pe alţii după mine, că tare bine e să fi sănătos!”.

Mai puteţi citi: FOTO UPDATE Maratonul Internaţional închide circulaţia auto în centrul Clujului. Eveniment dedicat victimelor atentatului de la Boston

FOTO Boala de plămâni l-a împins pe Gheorghe Mosion să facă sport.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite