Un film ucrainean a câştigat Marele Trofeu la Alpin Film Festival de la Brașov

0
Publicat:

Un film ucrainean a câştigat Marele Trofeu la Alpin Film Festival Brașov, eveniment care a reunit peste 40 de filme din întrega lume, au anunţat, duminică, organizatorii.

Filmul Play, premiat la Brașov FOTO Captură video Youtube

Sâmbătă, 9 septembrie, în cadrul Galei de premiere a celei de-a 8 ediţie a Alpin Film Festival, filmul ucrainean 'Plai- Un drum prin munţi' (regizor: Eva Dzhyshyash) a câştigat Marele Trofeu Alpin Film Festival oferit de RAP Group. Filmul, un poem emoţionant şi plin de umanitate, oferă o perspectivă, prin intermediul privirii a doi copii, asupra realităţii războiului şi impactului pe care acesta îl are asupra unei familii de ţărani care trăiesc într-un sat de munte din Ucraina”, arată sursa citată de Agerpres.

Alpin Film Festival a reunit în acest an o selecţie de peste 40 de filme din întreaga lume.

Filme premiate

În cadrul competiţiei româneşti, Premiul Publicului a fost atribuit filmului „Refugiul - Castelul Crăiţei” în regia lui Liviu Marghidan, premiul pentru Cel mai bun film de munte a fost câştigat de „Călătorie în Himalaya - Expediţia Kangchenjunga 2022”, în regia lui Octavian Repede, iar Trofeul Carpaţi pentru cel mai bun film de promovare a zonelor montane din România a mers către „Ultima Transhumanţă/Last Transhumance”, în regia lui Dragos Lumpan.

La competiţia internaţională, premiul pentru Cel mai bun film de alpinism a fost atribuit producţiei „Ephemeral”, regizat de Alastair Lee, Premiul Special al Juriului a fost acordat filmului „Carne et ossa” (Italia), regizor Roberto Zazzara, iar Marele Trofeu Alpin Film Festival a fost atribuit filmului „Plai- Un drum prin munţi” (Ucraina), regizor Eva Dzhyshyash. Gala de închidere a festivalului a marcat şi aniversarea a 20 de ani de la prima expediţie integral românească pe Everest (8848 m), arată sursa citată.