Cum să prepari cele mai bune coaste de porc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coaste de porc picante, marinate în sirop de arţar FOTO www.farfuridi.ro

La început anilor ’90, pe când abia se dezmetisiceră din comunism dar se credeau deja capitalişti, românii nu mai făceau gratar, ci barbecue. Peste mulţi ani, mi-am amintit de treaba asta urmărind un show culinar al unui bucătar specializat în grătar, canadianul Robert Rainford. Iar printre minunăţiile pe care le prepara în mod constant se numărau şi coastele de porc.

Nu doar canadienii sau americanii sunt înnebuniţi după această mâncare. Coastele de porc la grătar sau la cuptor, rumenite sau suculente sunt un preparat popular în toată lumea. 

Le veţi întâlni şi în nordul rece, în Scandinavia, şi în Austria, dar şi în România. În Sinaia e un restaurant celebru pentru acest fel de mâncare, iar clienţii vin special pentru coastele de porc.

Eu le-am mâncat în câteva locuri, dar până acum nu m-am încumetat să le fac. De fapt, nu le-am făcut pentru că nu găseam bucata aceea perfectă de coastă pe care să o prepar. Dar am găsit-o de curând: coastă de porc perfect porţionată şi fasonată, fără grăsime sau şorici.

Am cumpărat o costiţă de vreo 30 de centimetri şi 700 de grame. Iar ceea ce urmează te face să te lingi pe degete la propriu. Căci coastele nici nu se pot mânca altfel decât cu mâna.Modul de preparare e extrem de simplu. Am marinat coastele peste noapte, apoi le-am pus la cuptor. Atât. Vă trebuie doar răbdare.

Am făcut o marinadă din 3 linguri de ulei de măsline, o lingură de sos de stridii, o lingură de sos de soia dark, sare de mare grunjoasă, piper negru şi coriandru proaspăt măcinate, 3 linguri de sirop de arţar, 2 linguriţe de pastă de ardei iute, fulgi de ardei iute. 

Aflaţi cum puteţi prepara coaste de porc la cuptor, lipicioase şi suculente, pe Farfuridi.ro. Sau spuneţi-ne varianta voastră. 

Mai multe pentru tine:
Femeile care au înfruntat foamea, frica și moartea: adevărul despre cum a distrus Uniunea Sovietică Moldova anilor ’40
I-a donat propriul rinichi, dar n-a fost invitată la nunta Selenei Gomez. Cum explică donatoarea trădarea
De ce Eugen Cristea și Anca Pandrea simt în casă energia persoanelor moarte: „Nu oricine poate”. Și Mihai Onilă are o legătură paranormală cu fiica-înger: „O aud mental”
Neliniște la palat! Ce crede familia regală britanică despre apariția lui Meghan Markle la Săptămâna Modei de la Paris
Un obiect unic pe teritoriul fostei provincii romane Dacia, descoperit la Turda
Angajații pot cere bani în plus pentru munca de noapte. Codul Muncii a fost modificat
Cifrele oficiale cresc, dar veniturile resimțite nu țin pasul: „Salariul mediu nu reflectă realitatea românilor”
Alimentul care nu trebuie să lipsească din farfuriile românilor. Dr. Virgiliu Stroescu îl recomandă în fiecare zi: „Ne curăță și ne vindecă tot organismul”
Cauza morții bateristului Marius Keseri de la Direcția 5. Prietenii rup tăcerea. „Boala cumplită îl schimbase, nu-l mai recunoșteai. Venea la biserică să se roage”. Ultimele fotografii
Eduard, un copil de 10 ani, crescut de bunici și abandonat de părinți, luptă pentru viață! A vomitat sânge și are nevoie de o operație urgentă la inimă. AJUTĂ ȘI TU!
Oana Roman nu îl mai menajează pe Botezatu! „Se îmbracă de zici că vrea să impresioneze un extraterestru cocalar”