Valea Neajlovului, rezervaţia naturală „albită“ de milioane de narcise. Cum arată raiul floral întins pe 15 hectare

Valea Neajlovului, rezervaţia naturală „albită“ de milioane de narcise. Cum arată raiul floral întins pe 15 hectare

Situată în comunele Vişina şi Petreşti din judeţul Dâmboviţa, în apropierea podului peste râul Neajlov, pe malul stâng al acestuia, rezervaţia de narcise este o rezervaţie naturală botanică, ce ocroteşte specia Narcissus stellaris. Rezervaţia are o suprafaţă de 15 hectare, iar la fiecare sfârsit de aprilie şi început de mai, florile înfloresc în toată splendoarea lor.

Povestea campioanei României la box. Este instructor de înot şi arbitru de fotbal în liga a treia. „Eu nu ştiu ce este ăla timp liber“

Povestea campioanei României la box. Este instructor de înot şi arbitru de fotbal în liga a treia. „Eu nu ştiu ce este ăla timp liber“

Prahoveanca Mihaela Radu (29 de ani), legitimată la CSM Târgovişte, a devenit campioana României la box după ce a doborât-o pe Florina Radu (CSA Steaua Bucureşti), multiplă campioană naţională, dar şi medaliată cu argint la Campionatul European din 2014. Legătura Mihaelei cu sportul porneşte de la 18 ani, atunci când a început să joace fotbal. Boxul a apărut mult mai târziu în viaţa ei.

Oraşul în care eutanasierea câinilor fără stăpân este ilegală. Disputa juridică a ajuns până la Curtea Constituţională

Oraşul în care eutanasierea câinilor fără stăpân este ilegală. Disputa juridică a ajuns până la Curtea Constituţională

Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului şi o asociaţie din Târgovişte au reuşit în instanţă să suspende eutanasierea câinilor din adapostul de stat al Primăriei Târgovişte. Iubitorii de animale au arătat judecătorilor că serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân se desfăşoară ilegal în lipsa unei hotărâri a Consiliului Local de înfiinţare a acestuia.

Cu toate bubele pe care le-a avut, administraţia Oprescu reuşeşte performanţa să fie singura care a realizat un segment viabil de pistă pentru biciclete în Bucureşti, pe Calea Victoriei. Este adevărat, multe piste realizate pe vremea lui Oprescu au fost desfiinţate, pentru că erau periculoase, însă şi pe vremea lui Firea a fost desfiinţată o bandă RATB.

Este realmente seducător sunetul corzilor Orchestrei Filarmonice din Israel. Iar când la pupitrul dirijoral se află Zubin Mehta, momentul capătă semnificaţii speciale; ce depăşesc sfera strict profesională. Este zona în care s-a împlinit prioritar evoluţia artistică a maestrului; în ultimii zeci de ani! Este o comunicare benefică, stimulatoare, în ambele sensuri.

acum 2 zile · comentarii (0)

În Miercurea uraganului, 20 Septembrie, la Sala Mare a Palatului, Berlioz – La Damnation de FaustCorul şi Orchestra Filarmonicii „George Enescu” (maestru de cor: Ion Iosif Prunner), Dirijor: John Nelson, Director multimedia: Petrika Ionesco, Solişti: Clémentine Margaine (Marguerite), Peter Hoare (Faust), Nicolas Testé (Méphistophélès), Şerban Vasile (Brander)

acum 2 zile · comentarii (1)

Dintre toate problemele acute ale Capitalei României, cu câteva milioane de locuitori, cu avalanşe de navetişti veniţi zilnic, la muncă, cu milioane de maşini ale locuitorilor, firmelor, transportului în comun, plus cele aflate în tranzit, blocajele rutiere, în loc să fie rezolvate, au paralizat oraşul. Un Bucureşti blocat fără speranţă, chiar panicat după mesajele pompieristice ale edilului şef Gabriela Firea, pe 20 septembrie.

acum 2 zile · comentarii (5)

După ce asculţi discursurile şefilor de state în cadrul Adunării General a ONU (ceea ce am făcut cu multă atenţie de foarte mult timp), inevitabil, ajungi la concluzia că, după asta, nu poate să urmeze decât o nouă epocă de aur în existenţa umanităţii.

acum 2 zile · comentarii (10)

„Nu ştiu despre ce să povestesc. Despre moarte sau despre iubire? Sau este acelaşi lucru, despre ce? Ne căsătorisem recent. Încă mai mergeam pe stradă ţinându-ne de mână, chiar dacă ne duceam la magazin. Mereu amândoi. Eu îi spuneam lui: «Te iubesc!». Dar încă nu ştiam ce mult îl iubeam“. Aşa începe primul monolog din volumul „Dezastrul de la Cernobîl“, de Svetlana Aleksievici (Editura Corint).

acum 2 zile · comentarii (63)

Ieri seară, preţ de mai bine de 50 de minute, un grup de cetăţeni, cei mai mulţi penibili, pe care îndeobşte îi vezi prestând aproape zilnic pe la România tv şi pe la Antenele voiculesciene, dar care de când TVR este condus spre dezastru de Irina Radu şi-au făcut cuib şi prin Calea Dorobanţi 191, s-au adunat în studioul emisiunii România 9.

acum 2 zile · comentarii (10)
Postari Recente